VAN'DA YEREL GAZETELER BİRLEŞTİ

Van'da yayınlanan 12 vasıflı yerel gazete birleşti. Birleşme sonucu gazete sayısı 6'ya indi.
Van'da günlük yayın hayatını sürdüren 12 yerel gazete, vasıflı 6 gazete çatısı altında birleşme kararı aldı. Gazete imtiyaz sahiplerinin aralarında yaptıkları görüşmeler sonunda Van Postası, Doğu Anadolu, Vangölü Ekspres, Van Haber, Şark Yıldızı ve İkinisan gazeteleri Bölge, Van Olay, Şehrivan, Vansesi, Prestij ve İpekyolu gazeteleri ile birleşti. Van'da vasıflı 6 gazete yayın hayatını sürdürürken, gazetelerin birleşmesi nedeniyle Gazeteci Sebahattin Yılmaz Sosyal Tesisleri’nde bir iftar yemeği düzenlendi.
Yenilen yemeğin ardından açılış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Yahya Öylek, bu birleşme ile Van basınının daha da güçleneceğini belirterek, “Bu güç birliği ile Van basını daha iyiye gidecektir. Bu birleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Gazetelerin birleşme kararı hakkında bilgi veren Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş da, Türkiye’nin birçok ilinde gazetelerin birleşme kararı aldığını belirterek, Van’ın da bu prensibe uyduğunu söyledi. Bundan böyle daha nitelikli yerel medya hizmetlerinin olacağını ifade eden Delibaş, bundan sonra Van basınının ulusal basına ışık saçacağını kaydetti. Yerel basının bundan böyle kendi ayakları üzerinde daha iyi duracağını ifade eden Delibaş, “Van’daki gazetecilerin daha iyi şartlarda mesleklerini icra edeceklerini düşünüyorum. Bu kadar kısa sürede Van’a yakışır şekilde birleşme gerçekleştiren tüm gazete sahiplerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
İkinisan ve Şark Yıldızı gazetelerinin imtiyaz sahibi Vezir Baş ise, “İki gazetesini kaybetmekle iki çocuğumu kaybetmiş gibi üzgünüm. Çünkü 60-70 yıllık emek verdiğim iki gazetemi bir sorun çıkmaması dileğiyle feda ettim. Alanlara da hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum. Allah utandırmasın onları” şeklinde konuştu.
Program, gazetelerin birleşmesi nedeniyle hazırlanan pastanın kesilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme