İSKELE SAHİLİNDE İFTAR KEYFİ

Van’da havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar iftar sofralarını sahile kuruyor.
Havanın akşam serin olması nedeniyle iftarlarını açık havada yapmak istediklerini ifade eden vatandaşlar, bu nedenle sahile ve yeşil alanlara koştuklarını söylediler. Ailesi ile birlikte İskele sahilinde iftar sofrası açtıklarını belirten Ahmet Ataman adlı vatandaş (83), “Ben Beytülşebap’tan geldim. Burada kısmet olursa oğlum ve torunlarımla iftarımı açacağım” dedi.
Eski Razamanların daha sade olduğunu dile getiren Ataman , “Eskiden Ramazanlar güzeldi. Ama şimdi daha güzel. Çünkü her türlü imkanlar var. Ben 83 yaşındayım. İlk defa İskele sahilinde torunlarımla birlikte iftarımı açıyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.
Mehmet Çakar adlı vatandaş ise, havanın serin olması nedeniyle açık havayı tercih ettiklerini ifade ederek, “Evlerimiz sıcaktır. Ama buralar hem açık hem de sahil kenarında olduğu için serindir. Bu nedenle iftarımızı burada açmak istedik. Çok güzel bir duygu” dedi.
Mehmet Çakar'ın kızı Aslı Çakar ise, İskele sahilinde iftar açmanın çok güzel olduğunu belirterek, “Ramazan ayında buralar iyi oluyor. İskele çok güzel. Herkese tavsiye ederim” şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme