Seçimlere doğru

                         
Daha öncede yazdığım gibi. Gezi eylemlerinden sonra yeni bir Türkiye var artık.
Gelecek günler seçimlerle ilgili günler olacak. Türkiye'deki değişimin fotoğrafını iyi okuyabilen ve analiz eden siyasiler partilerin kitlelerin atardamarını tutar diğerleri ise sadece seçim meydanlarında atıp tutar.
Stalin'in:
"Oyların kimin verdiği önemli değil, kimin saydığı önemlidir." Sözü geçtiğimiz gün Nurelakan imzasıyla Twitter'de yazılmış. Adeta son eylemlerin ardından gelecek günlere duyarlı ve çok akılcı bir saptama yapılmış.
Türkiye öyle bir geçitten geçiyor ki gelecek seçimler ülkemizin hayati ve sistemsel değerlerini de sarsıp etkileyecek. Belki de TC'nin varlığını koruması ya da kaybetmesi bu seçimlere bağlı olacak. Değişimler sadece Türkiye'yi değil Türkiye'nin yer aldığı coğrafyayı da temelinden etkileyecek.
Meydanlara hoş bir seda olsun diye çıkanlar, seçim bölgelerindeki sandıklarını koruyamadıkları takdirde yenilgileri bu kez boş bir kubbede acılı çığlık olarak kalacak yönetme erkinin mührü de sandığa gerçek anlamda sahip çıkanların elinde olacaktır.
CHP ve MHP bunun farkında mı? Farkındalar ise:
 "Oyların kimin verdiği önemli değil, kimin saydığı önemlidir." Sözünü her gün görebilecekleri bir köşeye yazıp asmayı ihmal etmesinler. Ve en önemlisi örgütsel çalışmalarını lafazanlıktan öte pratiğe taşısınlar. Aksi takdirde iktidar partisi bir önceki seçimlerde olduğu gibi anketlerle oylayıp sandığa gömdüğü rakiplerini bir kez daha ezip geçer.
Kısacası seçimlere doğru hızla yol alan Türkiye'de siyasi partiler kitlelere dönük organize çalışmalarında sandığı sahiplenmeli, sandıktan çıkacak oyların sayımında hukuksal çerçeve içinde kılı kırk yaran bir kontrol sağlanmalıdır.
Bu yazıyı seçimlere en az bir hafta kalan yeniden yayınlayacağım.

yerel seçim, seçimlere doğru, türkiye, şahin akçap

Bakmadan Geçme