AYANIS'TA İFTAR KEYFİ

Van’da bulunan gazeteci, yazar, şair ve ozanların üye olduğu Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi, Ayanıs sahilinde iftar programı düzenledi. İftar sonrası denizde yüzen dernek üyeleri, semaver çayı faslının ardından ozanların okuduğu türkülerle güzel saatler yaşadı.
Van’daki tarihi turistik bölgeleri gezerek tanıtan ABYB Van Şubesi, 2013 yılının Ramazan ayının bir iftarını Van Gölü sahilinde açtı. Yaklaşık 50 kişinin iştirak ettiği Ayanıs sahilindeki iftar programı oldukça renkli geçti. ABYB Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş, amaçlarının kentin güzelliğini gezerek tanıtmak olduğunu ifade etti. Daha önce Van Sanatçılar Derneği olarak, son üç yıldır ise ABYB olarak ilin ve bölgenin tarihi turistik bölgelerinin tanıtımını yaptıklarını dile getiren Ulutaş, aynı zamanda diğer bölgelerin de tanıtımını yapmaya çalıştıklarını söyledi.
“TARİHİ TURİSTİK BÖLGELERİ GEZEREK TANITIYORUZ”
Söz konusu gezi programına yaklaşık elli kişinin katıldığını belirten Bişar Ulutaş, “Bu tür gezi programlarımız 7-8 yıldır devam ediyor. 2005 yılından 2010 yılına kadar bu gezileri Van Sanatçılar Derneği olarak organize ediyorduk. 2010 yılından sonra ise kurduğumuz ABYB Van Şubesi olarak organize etmeye başladık. Bugüne dek Van’da; Akdamar Adası, Adır Adası, Çarpanak Adası, Gevaş İnköy, Altınsaç, Keşiş Gölü, Yeşilsu ve Ayanıs olmak üzere çok sayıda tarihi turistik yerleri dolaştık. Ahlat, Adilcevaz, Nemrut Krater Gölü, İshak Paşa Sarayı gibi bölgedeki tarihi turistik yerleri gezdik. Yine dernek üyelerimizi Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya gibi illere götürdük. Bu gezilerimiz medya aracılığıyla kamuoyuna yansıdı. Dolayısıyla bir anlamda buradaki güzelliklerin de tanıtımını yapmış olduk” ifadelerini kullandı.
Ayanıs iftar programının oldukça güzel geçtiğine işaret eden Ulutaş, “2013 yılının Ramazan Ayı’nın 13’üncü iftarını farklı bir ortamda açmak için bugün Ayanıs’a geldik. Tarihi Ayanıs Kalesi eteklerinde, Van Gölü sahilinde oldukça güzel bir iftar programımız oldu. İftar sonrası denizde yüzüldü ve semaver çayı içildi. Van’ın ozanları; Mehmet Akçay, Kazım Gülle, Yusuf Sahik, Nurhan Atmaca ve Ali Gündüz okudukları türkülerle dernek üyelerine güzel saatler yaşattı. Bu tür gezilerimizi Allah izin verirse devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ben buradan emeği geçen tüm dostlarımıza, ağabeylerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dernek üyelerini İran, Irak, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan gibi yakın ülkeler başta olmak üzere yurt dışı gezilere de götürmeyi hedeflediklerini söyleyen ABYB Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş, bu tür programların gerçekleşebilmeleri için çeşitli projeler hazırlamayı düşündüklerini belirtti.

vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme