Boşluk

Geçen hafta yazmadım, yazamadım. Çocukluktan itibaren Van'da birilikte büyüdüğümüz, Van'ı yürekten seven, depremde benim gibi  birçok insanın Van'ı terk ettiği, başka diyarlara gittiği Vanlılardan olmayan, memleketi Van'a, Vanlıya sevgiyle sarılmasını, bakmasını bilen amcamın oğlu; arkadaşım, dostum Yavuz ALTAYLI saçma sapan, elim bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı.Yavuz'u doğduğu, bir ömür geçirdiği, elinden geldiğinin ötesinde hizmet ettiği, yatırım yaptığı bu topraklara hüzünle defnettik.
İhmal sonucu meydana gelen kazadan sonra yaşamak için direndiği hastanede yanındaydım.  Morgun soğuk mermerinde, o günün 18 saati durmayan bedeni kıpırtısız yatarken bir kısa metrajlı film gibi yıllar gözümün önünden yaşlarla birlikte akıp gitti. Boktan sebeplerin yol açtığı kazada yitirilmiş genç bir insanın acısı insanı  daha çok hırpalıyor. Bu dünyadan göçüp giderken, insan arkasında ya hoş bir seda bırakıyor yada hoş olmayan boş bir seda bırakıyor.
Sayın Valimiz başta olmak üzere, tüm Van halkı acımızı paylaştılar. Ramazan günü oruçlu, oruçlu şehir merkezine 20 km uzaklıktaki taziye yerine akın akın geldiler, zor günümüzde yanımızda bulundular. Dilerim bu güzel geleneklerimizi hiç yitirmeyiz.
Taziyeden birkaç gün sonra Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bu kez  yakınımın yanık vakası için defalarca gitmek zorunda kaldım. Ama her gidişimde etrafa yayılan lağım kokusu burnumun direğini sızlattı. Dayanamayıp bir hemşireye kötü kokunun nedenini sordum.  Haftalardır  hastanede  suların akmadığını söyledi. Ramazan ayında sağlık kurumu olan hastane dayanılmaz ölçüde kötü kokuyordu. Son gidişimde koku o denli ağırlaşarak yayılmıştı ki hastanenin bahçesinde dahi nefes kesercesine burunları yakıyordu. Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne sormak lazım. Arıza varsa niçin giderilmiyor? Giderilemiyorsa depolar tankerlerle neden su doldurulmuyor?  Depo yoksa veya yetersizse niçin gereken yapılmıyor? Sizin sondaj kuyunuz yok mu? Yoksa neden yok?  Bölge hastanesi kaynaklı, bütün Van'ı kapsayan salgın hastalıklar mı bekleniyor?  Kasıt mı var, yoksa vurdumduymazlık mı bilemiyorum. En vahimi de ya  hastane  enfeksiyonu yayılmışsa? Görüldüğü gibi hastane binası yapmakla sağlık sorunu çözülmüyor. Hastane nasıl yöneltiliyor ona bakmak lazım. Umarım ben bunları yazarken sorun çözülmüştür.
Hoşçakalın

Bakmadan Geçme