MUSLUKLARDAN ÇAMURLU SU AKIYOR

Fazıl Erüş/Vansesi
Şabaniye Mahallesi eski Edremit yolu üzerinde bulunan Yunus Emre sokağında şebeke suyundan kirli  su akıyor. Mahalle sakinleri belediyenin gerekli çalışma yapmasını isterken Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, mahallede akan su yeterli olmayınca 3 ay önce şebeke suyunun sondaja bağlandığını, kirli akma nedeninin ise sondajın toprağa çökmesinden kaynaklandığını söyledi. Sorunun çözülmesi için yetkilileri aradığını belirten Bilir, "Belediye yetkilileri ile görüştüm. Bana mahallenizde kirli su akmayacak denildi.  Eski şebekeler bu hafta içinde yenilenmeye başlanacak. Tahminen 15 gün sürecek yenileme çalışması sonrası mahallemizin musluklarından düzenli ve temiz su akacak"  dedi.
Vatandaşları yaz aylarında suyu tasarruf ederek, israf etmeden kullanmaları yönünde uyaran Muhtar Bilir "Mahallelerimizde şebeke suyu bahçelerde kullanılmaktadır. Bu da içme suyunda sıkıntılara neden oluyor "  diye konuştu.
Sularının kirli ve yetersiz aktığını belirten mahalle sakinleri ise şunları söyledi: " Sularımız eskiden düzenli, temiz akıyordu. Yanı başımızda su deposu var.  Eskiden su deposuna şebekeden su geliyordu. 3 ay önce şebeke değiştirdiler. Şimdi başka yerden su gelmeye başladı. Böyle olunca da sularımız düzensiz ve kirli akıyor. Ramazan ayı içinde sağlıksız su kullanıyoruz.  Suların kirli akması bizi çileden çıkardı. Mahalle muhtarımıza bu sorunu aktardık.  Muhtarımızın sorunların üzerine yeterince gitmesini istiyoruz.  Belediyenin sadece temizlik işlerinden memnunuz.  Onun dışında sokaklarımız toz toprak içinde. Sokaklarımızın bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz. Verilen sözler nerede kaldı?"
Defalarca belediyeye başvuru yapmalarına rağmen herhangi bir cevap alamadıklarını ileri süren mahalle sakinlerinden Mecit Baş, '' İki gündür musluklardan kirli su akıyor. Eskiden su düzenli akarken şimdi sabah saat 6-7 arası geliyor. Su deposu yanı başımızdayken neden şebekemizi değiştirdiler buna anlam veremiyoruz'' dedi.

Bakmadan Geçme