TAMİNCE BAŞARI HİKAYESİNİ ANLATTI

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği'nin (ŞUGİAD) davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa'da; Vali Celalettin Güvenç, Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, vali yardımcıları, kurum amirleri ve işadamları ile birlikte ŞUTSO Kongre Merkezi'ndeki iftar programında bir araya gelen Fettah Tamince, "Ticarette müşteriyle iletişimde çok iyi olmanız ve hissetmeniz lazım." dedi.
Havaalanından gelirken bir anısının aklına geldiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Fettah Tamince, "Van Çaldıran'lıyım. Urfa'dan geçerken bir anı yaşamıştım. Benim bir kuzenim Antalya'dan bir park fotoğrafı göndermişti. Karaoğlan parkı. Van Çaldıran'da o fotoğrafı görünce 'ben buraya mutlaka gitmeliyim' diye bir hedef koymuştum. O zaman 14 yaşındaydım. Bir bahane uydurup gitmiştim." diye konuştu.
İlk kazandığı para ile mobilet motosiklet aldığını ifade eden Tamince, "Tam Vizontele filmini yaşamıştım. 'Bunu, memlekete gidip arkadaşlara göstermem gerekir' dedim. Otobüsün bagajına atıp 24 saatlik yola koyuldum. Yolumuz Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan geçerdi. Memlekete varmadan 5 kilometre önce otobüsü durdurdum. Mobileti otobüsten çıkartıp memlekete o şekilde girmiştim. Vizontele filmini izlerken kendimi orada gördüm." dedi.
"HAYVANLARI KOYACAK YER OLMADIĞI İÇİN DIŞARIDA GECELEMİŞTİM"
14 yaşındayken, babasının manifatura dükkanında alışverişi öğrendiğini kaydeden Tamince, "Babam, istediğime mal satar, istediğime satmam diye düşünürdü. Bazen öğlen dükkanı kapatır, bazen de gelen müşteriye 'satılacak malım yok' derdi. Ben daha heyecanlıydım, babamla anlaşamıyordum. Bir gün, annemin yardımıyla da babamı ikna ettik, 19 yaşındaki kuzenimin Renault arabasıyla kumaşları alıp, köylere kumaşları satmaya gittik. Birinci köyde, 'para yok, harman zamanı değil, hayvanları da satmadık" dediler. İkinci ve üçüncü köyde de aynı durumla karşılaştık. Köylünün biri bana bir akıl verdi. "Evladım sen yanlış iş yapıyorsun. Değiş-tokuş yapacaksın" dedi. Ben de, kumaşları böyle pazarlamaya başladım. Hayvanları arabaya sığdıramadığım için yaya olarak şehre getirdim. Babam, 'nerde benim manifaturalarım' diye kızgın bir halde beni karşıladı. Evde hayvanları koyacak bir yer olmadığından sabaha kadar dışarda kalmıştım. Sabah, pazarda hepsini satıp eve döndüğümde, babama beklediğinden daha fazlasını verince çok sevindi ve bana mükafat olarak 15 bin lira para verdi. Ortaokulu yeni bitirmiştim. O para ile Antalya'ya çıkıp geldim. Hem liseyi okumaya çalışıyor hem de akrabalarımla birlikte halı mağazası işletiyorduk. Halıları topluyor, dükkanı temizliyor çay getirip götürüyordum." diye konuşmasına devam etti.
Almanya'da nasıl halı sattığını, saat ve mücevher işine nasıl girdiğini, Rusya'da bunları nasıl pazarladığına da değinen Tamince, otel işine de nasıl başladığını Şanlıurfalı işadamları ile paylaştı. Daha sonra, Kazakistan'da inşaat işine nasıl girdiğini de anlatan Fettah Tamince, "İnsan ilişkisi, bir şeyler yapma ve satma teşebbüsünün faydasını görürsünüz. Farkınızı ortaya koyun" diye de uyarılarda bulundu.
TAMİNCE'DEN OTEL YATIRIMI İSTEDİ
Evleri, sokakları, çarşıları, hanları, hamamları, çeşmeleri, köprüleri, camileri, kale ve surlarıyla Şanlıurfa'nın müze kent görünümünde olduğunu söyleyen ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da, kentteki 5 yıldızlı otel sayısının gelen misafirlere yetmediğini belirterek, "Karaali bölgesinde Termal turizm için, ya da baraj gölü etrafında bir Rixos Oteli'ni görmek istiyoruz." dedi.
"Rahmet ve bereketin dağıldığı bu ayda Hz. İbrahim Peygamber'in bereket sofrasında sizlerle birlikte olmaktan dolayı şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adın adına büyük onur ve mutluluk duymaktayım" diyen Öksüzoğlu "Rixos Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nın hayatına bakarsak azimle hareket ettiğinizde başaramayacağınız hiçbir şeyin olmayacağını anlarsınız." dedi.
Daha sonra, günün anısına Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'ye, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, plaket ve hediye takdim etti. Programın sponsorları Şanmar, Ufuk Boru ve Urfa Damak Gıda temsilcilerine plaketlerini ise Fettah Tamince verdi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme