İhalelere neden davet edilmiyoruz

Fazıl Erüş/Vansesi Özel
Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu çalışanlarına Büyük Şehir Et Lokantası'nda iftar yemeği verdi. İftar öncesi mevlit okutuldu.
İftar yemeği sonrası kısa bir konuşma yapan Zahir Kandaşoğlu, " Van'da meydana gelen depremde en büyük zararı esnaflar gördü. Bu zararın altından kalkabilmek için elbirliği içinde çalışmalıyız. Farklı yollardan kazançlar elde etmemeliyiz. Helal para kazanmalıyız. Van ilimize yakışır bir esnaf olmalıyız " dedi.  Van ekonomisinin çok sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Kandaşoğlu, sınır ticaretini yasal yollar ile artırmalıyız. Bu güzel ilimizi çevredeki komşu ülkeleri değerlendirerek ekonomide iyi bir yere gelmeliyiz diye konuştu. Van'ın ihracatta çok geri kalmış bir il olduğunu ifade etti.  Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'nın esnafa büyük hizmetler yapacağını sözlerine ekleyen Kandaşoğlu, " Ürün çeşitlerimizi artırarak ilimize yakışır bir ticaret yapmalıyız. Vergi'de Türkiye il sıralamasında ilk 10'da yer almalıyız. İş adamları olarak Van'da son yıllarda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İhalelere davet edilmiyoruz. Neden davet edilmiyoruz bilemiyoruz. Ama ihalelerin il dışından aynı şahıslara verildiğini de biliyoruz. Böyle olunca Van'da istihdam da sağlayamıyoruz. Yaşanan soruna birileri dur demelidir" diye konuştu.
İftar geleneğini 26 yıldır geleneksel olarak sürdürdüklerini vurgulayan Kandaşoğlu, " 400'e yakın çalışanımıza iki gün iftar verdik. Büyük Şehir Et Lokantası deneyimli personelleriyle iftar yemeğimizde başarılı bir hizmet verdi. Büyük Şehir Et Lokantası işletmecileri Tayyar ve Cumhur O güne Van ilimize böyle büyük bir lokanta kazandırdıkları için teşekkür ederim " dedi.

Bakmadan Geçme