Eylemci katillerine!

                                  
"Ne Kadar hızlı koşarsan koş, vicdanından kaçamazsın!"  (1973 Kelebek filminden bir replik.)
Abdullah Cömert…
Ethem Sarısülük…
Ahmet Ayvalıtaş…
Ali İsmail Korkmaz…
Onlar; en insanca, en demokratik haklarını kullanınca hayatlarından oldular.
Onlar canlarını, bazıları da vicdanlarını kaybettiler.
Bu yazı suya yazılmış bir yazı değildir. Bu yazı vicdanlarını kaybedenlere bir sesleniştir.
Polis kayıtlarına bakıldığında işlenen bir cinayetin kaçağının en çok olay yerine dönerek yakalandığı geçer… Polis pratiğinde buna kan çekti denir. Oysa gerçeğin ilahi yanı, katilin vicdanıyla baş başa kaldığında vicdanının ortaya çıkan gücüdür. Pişmanlıktır…
Yukarıda isimlerini yazdığım bu ülkenin gençlerinin katilleri de er geç vicdanlarının sesini duyacaklardır. Onlar biliniyor… Onların kanıtları ülkemizin her yanını bir örümcek ağı gibi saran mobese kayıtlarında, sokaktaki vatandaşların cep telefonlarının ve habercilerin kameralarının kayıtlarında mevcut.
Ne kadar saklansalar da… Ne kadar izimizi kaybettiririz deseler de… Ne kadar unutulur gider, acıların üzeri küllenir, etkisizleşir deseler de bir gün mutlaka koruyan çemberlerin çözüldüğü, silinen kamera kayıtlarındaki görüntülerin geri geldiğini anlayacaklardır. Hiçbiri olmazsa da sol memelerinin altında atan yürekleri:
"Katil! Git teslim ol!" Diye haykıracaktır.
İşi mahşere bırakmadan bu katillerin ortaya çıkıp suçlarını itiraf edeceklerini biliyorum. Çünkü hızlı koşsalar da vicdanlarının bağışlanmayan hızı onları bir yerde yakalayacaktır.
Genç bir masum yüzde, bir çocuk gülüşünde, tribünlerde gol sevinci yaşayanların haykırışında, bir mezar ziyaretinde, bir ezan sesinde, bir düğünde sahneye oynamak için davet edilen gelin ve damadın kalkan kollarında katlettiklerinin kanlı yüzü gözlerinde canlanacak, uzanan elleri yakalarına yapışacaktır. Bu görünmez gücün vicdan olduğunu fark ettiklerinde suçlarının ağırlığı altında ezilip, ufalacaklardır.
Abdullah Cömert…
Ethem Sarısülük…
Ahmet Ayvalıtaş…
Ali İsmail Korkmaz'ın katilleri duyuyor musunuz?
Bırakın kuytulara sığdırmaya çalıştığınız bedeninizin direnmesini, vicdanınızın sesine kulak verin ve teslim olun!
Teslim olursanız, canlarına kıydığınız o gençlerin ana ve babalarının hayata tutunmaya çalışmalarına bir nebze olsa bile yarar sağlarsınız!
Teslim olun!
Şeytan oyuncularının kan sayfalarının zebani görüntüleri olmaktan kurtulunuz!
Ve:
"Ne Kadar hızlı koşarsan koş, vicdanından kaçamazsın!"  Sözünü asla unutmayınız.

Bakmadan Geçme