İpekyolu Kaymakamlık binası hazır

Fazıl Erüş
Van'ın büyükşehir olmasıyla yeni kurulan İpekyolu İlçe Kaymakamlığı hükümet konağı arka kısmında yer alan eski adliye binasının bir bölümünde hizmet verecek. Depremde hasar gören  eski adliye binasında güçlendirme ve genel onarım çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.
Eski adliye binasının onarımı ve güçlendirilme ihalesini alan Özbar Elek. İnş. Ltd. Şti. yetkilisi Necdet Sofracı, " Binayı mart ayı'nda teslim aldık. Ancak bina tam olarak boşaltılmadığı için genel onarım ve güçlendirme çalışmalarıda biraz geç başladık. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı güçlendirme projesini uygulamaya koyuyoruz. Şu an binanın yüzde 40'ına varan kısmında güçlendirme ve genel onarım yapıldı" dedi.
Sofracı, İpekyoluna Kaymakamlığına ayrılan en üst kat'ın genel onarımı ve güçlendirme çalışmasının tamamlandığını kaydetti. Kasım ayının sonunda binanın güçlendirme ve genel onarımın tamamlanacağını söyleyen Necdet Sofracı, " Eski Adliye binasının güçlendirme ve onarım maliyeti 1 milyon 830 bin liradır. Ayrıca genel onarım ve binanın güçlendirilmesinin yanı sıra çevre düzenlemesi, tören alanı ve Atatürk büstü ile valilik binasının bahçesinde düzenlemeler yapılacak" dedi.

Bakmadan Geçme