5 BİN AİLEYE RAMAZAN YARDIMI

Fazıl Erüş/Vansesi Özel
Van Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYDV)  tarafından hazırlanan ramazan yardım kolileri dağıtılmaya devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi toplam 5 bin aileye birer adet ramazan yardım kolisi verilecek. Gazetemize açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Mehmet Özel, " Ramazan yardım kolilerinin bin 500'ünü dağıttık. Hak sahibi mağdur ailelerimize  kolileri en kısa  süre  içinde ulaştırmaya çalacağız. Yardım kolilerinin içinde 5 lt. sıvı yağ, 2 kg şeker, 2 kg salça, 2 kg pirinç 1 kg çay bulunmaktadır. Bu yardım paketleri, SYDV tarafından en mağdur durumdaki vatandaşlarımıza ve genelde çocuklu ailelere dağıtılacaktır. Gıda yardımının dışında, özellikle yetimi bulunan dul ailelere öncelik verilmek şartıyla ve aile fert sayısını dikkate alarak yaklaşık 5 bin aileye 500 TL nakdi ramazan yardımı da yapılacaktır. Ayrıca Van İlimizde mağdur ve evinde yemek yapamayan 100 aileye aşevinden 2 öğün yemek verilmeye ramazan ayında da devam edilecektir"  dedi.
 MUHTAÇ DURUMUNA GÖRE AYLIK ÖDENİYOR
 Her yıl ramazan ayında olduğu gibi bu yılda Hüsrev Paşa İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bin 500 kişiye iftar yemeği verildiğini hatırlatan Vali Yardımcısı Özel şunları söyledi; " SYDV tarafından yapılan rutin yardımlarımız da bu dönemde devam edecektir. Eşi vefat eden ve çocuğu bulunanlara aylık 120 TL ve aile fert sayısına göre gıda yardımımız devam etmektedir.  Aile reisi engelli ve çocuğu bulunanlara, aile fert sayısına göre aylık gıda, askerde çocuğu olanlara aylık 200 TL, çocuğu bulunmayan ihtiyaç sahibi ailelerede 150 TL aylık verilmektedir. En önemlisi de büyük titizlikle üzerinde durduğumuz kronik hastalardan kanser hastalarına ayda 250 TL, diğer  (coah, böbrek yetmezliği)  hastalara da her ay 150 TL aylık hesaplarına yatırılmaktadır. Aile reisi cezaevinde bulunanlara, aile fert sayısına göre aylık gıda, yardımı Vakfımız tarafından yapılmaya devam etmektedir" diye ekledi.
Özel, ayrıca depremde yardımlarını eksik etmeyen HASENE Vakfı'nın ramazan ayı için Van ilimize 500 koli gıda yardımı gönderdi. Bunun 200 kolisi Gevaş Kaymakamlığına, geri kalanını ise SYDV olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştıracağız diye kaydetti.

Bakmadan Geçme