Erciş'te Balıkçı Tekneleri Serbest Bırakıldı

Van'da 15 Nisan - 5 Temmuz tarihlerinde üreme dönemine girenVan balığı kaçak avlanmasını önlemek amacıyla, balıkçı teknelerini muhafaza altına alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, avlanma yasağının bitmesiyle tekneleri bıraktı.

Yaklaşık 3 ay süren avlanma yasağı boyunca kaçak avcılığın önlenmesi için tekneleri muhafaza altına alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, yasağın tamamlanmasıyla tekneleri bıraktı.

Van Gölü sahilinde bulunan teknelerde inceleme yapan ekipler, av yasağının bittiğini belirterek, balıkçıların tekneleriyle balık avlamaya çıkabileceklerini bildirdi.

Yasak dönemi boyunca kaçak avcılığın önlenmesi, yakalanan balıkların imhası konusunda faaliyet yürüttüklerini belirten Su Ürünleri Mühendisi Zafer Türkmenoğlu, yasak dönemi boyunca Erciş'te yaklaşık 108 ton ölü balık ele geçirdiklerini ve 32 ton canlı balığı da göle bıraktıklarını açıkladı.

Kaçak avcılıkta kullanılan ve jandarma tarafından yapılan operasyonlarda ele geçirilen balık ağlarının önümüzdeki günlerde imha edileceğini belirten Türkmenoğlu, kaçak avcılığın önlenmesi için destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

Avlanma yasağının başlamasıyla ağlarını topladıklarını ve ambarlara çekildiklerini belirten balıkçı Musa Aslan, "Bugün itibariyle artık sezonumuz açılıyor. Allah nasip ederse artık ağlarımızı çıkarıp, balıkçılığa devam edeceğiz. İnşallah bu yıl bereketli bir sezon geçiririz" dedi.

Bakmadan Geçme