Mehmet Akif Ersoy Lisesi yıkılıyor

Fazıl Erüş/Vansesi Özel
Cevdet Paşa Mahallesi Esen sokakta bulunan Mehmet Akif Ersoy Lisesi 1979 yılında Erek Lisesi ismiyle eğitim öğretime açılmış,  öğretim süresince çok sayıda başarılı öğrenci mezun etti. 2300 öğrenci kontenjanına sahip olan okulun öğrencileri depremden sonra konteynırlarda eğitimine devam etmek zorunda kalmışlardı.
Ağır hasarlı okul binasının koordinasyon eksikliği ve zamansız yapılan işlemler nedeniyle bugüne kadar yıkılamadığını belirten  Cevdet Paşa Mahalle Muhtarı Yılmaz Koçak, " Öncelikle bize bu hasarlı okulun yıkımının gerçekleşmesi için yardımcı olan Ak Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, Valimiz Münir Karaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına'ya sonsuz teşekkür ederim. " dedi.
 36 yıllık geçmişi olan lisenin mazisiyle geride kaldığını vurgulayan Koçak, Van için bir çok başarılı öğrenciler yetiştiren Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin yıkımının bir an önce tamamlanarak yerine depreme dayanaklı modern bir okul yapılmasını istiyoruz dedi.  Koçak, "Okul demek medeniyet demektir.  Cehaletin kapısına kilit vurmaktır.  Gazetemize açıklamalarda bulunan okul idarecileri, " Okul binamız çok eski olduğu için deprem felaketinde ağır hasar aldı. Bu yüzden depremden sonra öğretimimize konteynırlarda devam ettik. Bu da çok sağlıklı değildi. Çünkü çocuklarımız psikolojik sorun yaşıyordu. Kışın çok soğuk, yazın çok sıcak oluyordu. Eskiden okul başarımız yüksekti depremden sonra başarı oranı çok düştü. Bir an önce yeni yapılacak okulumuza kavuşmak istiyoruz. Ayrıca mahalle muhtarımıza yürüttüğü çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.
Yıkım firması yetkilisi Hasan Duman, " Depremden sonra Van'da firma olarak 200 bina ve 15 okul yıkarak enkazını kaldırdık. Yıktığımız binalar içinde en sağlam binalardan bir tanesi bu okul binasıdır. 10 gün içinde yıkım ve temizlik çalışmalarımızı tamamlayacağız."

Bakmadan Geçme