Kıymalı siparişleri yoğunlaştı

Fazıl Erüş/Vansesi Özel
Van'da odun ile çalışan kara fırınlar en yoğun günlerini yaşıyor. Ramazan ayı ile birlikte fırınlarda kıymalı ve lahmacun siparişleri arttı.
 Özel lahmacun ve pide salonu işletmecisi Kerem Kara, Ramazan bereketinin şimdiden işlerine yansıdığını belirterek şunları söyledi. " Her yıl olduğu gibi bu yıl da kıymalı ve lahmacuna müşterilerimizin yoğun talebi var. Vanlılar Ramazan ayında, iftar sofralarında kıymalıya ayrı bir önem verirler.  Her Vanlı aile Ramazan boyunca en az bir iki kez kıymalı yaptırır. Kıymalı Van'ın vazgeçilmez hazır yemek kültüründen biridir.  Kıymalıyı hazırlamanın, fırında beklemenin, bekleme sırasında sohbetlerin Ramazan ayına özgü ayrı bir tadı, anlamı vardır."
 Günaydın Lahmacun, Pide ve Kebap sarayı işletmecisi Muzaffer Bıçakçı ise " Ramazan ayının bereketiyle kıymalı ve lahmacun siparişlerimizi ikiye katladık.  Kıymalı ilimizde iftar sofralarının geleneksel fırın yemeği olduğu için Ramazan ile birlikte siparişlerimiz de aşırı yoğunluk kazanıyor. Sıraya göre kıymalıları pişiriyoruz. Yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlanıyoruz. Kıymalının hazırlık, pişirme ve sofraya sunulma safhaları başlı başına keyif vericidir. Her aşaması ayrı bir güzelliktedir" dedi.

Bakmadan Geçme