RAMAZAN ESNAFA YARADI

Hacı Yılmaz
Et fiyatlarındaki artış ile sebze ve meyve fiyatlarında meydana gelen artışlar, vatandaşı sıkıntıya sokmasına karşın, Ramazan ayında özellikle gıda konusunda masraftan kaçınılmaması dolayısı ile piyasalardaki hareketlilik devam ediyor.
Ramazan ayında vatandaşların, biraz da bütçelerini zorlayarak daha fazla harcama yaptığına, bunun yanı sıra hayırseverlerin de ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak amacıyla özellikle temel tüketim maddelerine (bulgur, pirinç, yağ, şeker, çay) talebinin arttığına işaret eden esnaflar, bunun piyasalarda olumlu yansıdığını belirtti.
Vatandaşlar, Ramazan ayı dolayısı ile özellikle gıda maddelerine yoğun talep olduğunu, bu talebin de özellikle gıda üretimi ve satışı yapan esnaf ve sanatkarları için önemli bir fırsat yarattığını belirtti. Ramazan ayının, küçük esnaf ve sanatkârlar için işlerin açıldığı, piyasalardaki canlanmanın arttığı bir dönem anlamına geldiğini ve iki haftalık Ramazan döneminin en iyi şekilde değerlendirildiğini belirten vatandaşlar, şöyle konuştu: ''Ramazan ayı dolayısı ile dar gelirli vatandaşlarımız da belki biraz bütçelerini de zorlayarak, sofralarını zenginleştirmeyi düşündüğü için gıda maddelerine daha fazla talep oluyor" dedi.

Bakmadan Geçme