Bu görüntüler Kocaeli Dostluk Parkı'na yakışmıyor

İlhan Siyahtaş
Vali Minür Karaloğlu'nun çabaları ile Kocaeli Belediyesi ve Van İl Özel İdaresi işbirliği ile Van'a kazandırılan,  vatandaşlara soluk aldıran Kocaeli- Van Dostluk Parkı'nın rant uğruna modern yapısının ve güzelliğinin korunamaması vatandaşları üzüyor.  Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sonrası ailelerin akınına uğrayan parka sahip çıkılması istendi. 

Van'ın huzur veren örnek parkının ismine yakışır şekilde denetlenmesini isteyen vatandaşlar, " Van halkına böylesine güzel bir eser kazandıran herkese teşekkür ediyoruz. Ancak eser yapmak yetmiyor. Eseri halkın yararına korumak, denetlemek de gereklidir. Van'da bir alışkanlık burada da kendini göstermiş. Dinlenme parkı daha fazla para kazanma ve rant kaygısıyla büfelerin işgaline uğramış. Büfelerin işgal ettiği alan parkın yeşil alanını geçecek düzeye ulaşmış. Öte taraftan park içinde bulunan yeşil alan, çiçekler yeterli bakım yapılmadığından birçok ağaç ve çiçek kurumuş durumda. Bu güzel parkın dinlenilen çay içilen, gezilen, eğlenilen ve bakımlı temiz alan olarak kalmasını, birilerinin çıkarına feda edilmemesini istiyoruz" dediler.
Vangölü Edremit sahilinde yaklaşık 35 bin metrekare alana kurulan Kocaeli-Van Dostluk Parkı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi elemanları tarafından 2 ay boyunca çalışılarak yapıldı. Park,  yapımını üstlenen özel bir firma tarafından yap-işlet modeliyle işletiliyor. 

Bakmadan Geçme