Değer kime neye verilir?

Dünyada en zor büyüyen canlılar biri insan, diğeri ağaçlardır. Çok özen ister. Emek ister. Sevgi ister. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde en çok değer verilmesi gereken bu iki canlı da önemsenmiyor.
Hiç yerine kaybedilen canlar…
Zevk için, yerine taş binalar yükselsin diye kesilen ağaçlar…
Yalnız ilimiz değil bütün ülkemiz hatta dünyanın bir çok yeri gün geçtikçe ağaç sayısı kayboluyor. Güzelim yeşil örtü yok oluyor, bununla beraber verimli toprak tabakasından da mahrum oluyoruz.
Dahası nefes alamıyoruz.
Bir ormana ya da şehir dışına çıkınca oksijen fazla geliyor ve başım ağrıyor. O zaman anlıyorum ki şehirde nefes yerine zehir soluk alıp veriyoruz.
Bir insanın ölmesi kime ne fayda sağlar. Yeri'mi genişler.
Her insanın bu dünyaya gelmek için bir nedeni vardır. Dünya büyük herkese yeter.
Tıpki kesilen yok olan ağaçlar, yeşil alanlar gibi.
Ağaçlar yok olunca ne olur?
Bunun sonucunda oluşan erozyon adeta bize geleceğimizi nasıl tehlikeye attığımızı yüzümüze bir tokat gibi haykırıyor. Bu gün ilimizin birçok yerinde gözler yeşili arıyor. Ancak maalesef bulma mümkün olmuyor.
İlimizde bulunan ağaçları koruyalım. Ağaçlara ve yeşile önem verelim. Bol bol ağaç dikelim. Ancak yalnızca ağaç dikmenin de yeterli olmayacağını bilelim. Diktiğimiz ağaçların bakımını ve sulamasını düzenli bir şekilde yapalım. Çünkü yeşil örtü gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirastır.
Sevgiyle İlerleyin…

Bakmadan Geçme