Kenyalı Hafız Van'da Hatim'li Teravih kıldırıyor

Fazıl Erüş
Diyanet İşleri Başkanının tavsiyesi üzerine Van'a gelen Kenyalı hafız Mohammed Al Amin Abdulkadir, ikindi namazları sonrası Van Ulu camii'nde Vanlılar ile birlikte mukabele okuyor.
 Kenyalı hafız Mohammed Ramazan ayı boyunca H.z Ömer Cami'nde teravih namazını hatimle kıldıracak. Ramazan'da Van'da bulunmaktan mutlu olduğunu belirten Hafız Mohammed, "2012 yılında Ankara'ya Yıldırım Beyazıt Üniversitesine Tıp fakültesini okumak için geldim. Diyanet'te çalışan Vanlı bir hocamızın isteği üzerine Diyanet tarafından Van'a gönderildim. 2 gündür Van'dayım Van'da serin havada oruç tutmak çok güzel. Van'ın gölü, havası, otlu peyniri, Van balığı çok hoşuma gitti. Mukabele okurken cemaatin yoğun ilgisi beni çok sevindirdi" dedi.
Ulu Cami imamı Mehmet Salih Tanrıant, "Kenyalı kardeşimizi Van konukseverliği ile en güzel şekilde ağırlayacağız. Böyle genç kardeşlerimizin Kenya'dan buraya kadar eğitim için gelmesi ve böyle hayırlı bir ayda Van ilimizde hatimle teravih kıldıracak olması örnek bir özveridir.  Kendisine teşekkür ediyoruz " dedi.

Yorumlar 1
432 23 Aralık 2021 16:12

allah tüm dünya siyahi kıtaları halklarının müslüman olmasını nasip eylesin amin

Bakmadan Geçme