TOKİ Konut Alanlarında Ağaçlar Susuzluktan Kurudu

Berk İlhan
Yaşanan deprem sonrası Toplu Konul İdaresi  (TOKİ) tarafından evi yıkılan hak sahibi aileler için yaptırılan afet konut alanlarında yer alan yeşil alanlar ve dikilen ağaçlar susuzluk ve bakımsızlıktan kurumaya başladı.
Edremit, Bostaniçi, Kalecik, Kevenli TOKİ konut alanlarında dikilen ağaçların susuzluk ve bakımsızlıktan kurumasına isyan eden vatandaşlar ağaçların kurumasının önlenmesini istediler. Vatandaşlar " Binlerce ağacın dikili olduğu TOKİ konut alanlarında doğa felaketi yaşanıyor.  Çevre düzenlemesi yeşil alanlar, binlerce ağaç kurudu.  Ağaçların kurumaması için tankerlerle akşam ve sabah saatlerinde sulama yapılması çok mu zordur. İnsanların susuzluktan çile çekmesi yetmezken şimdi de ağaçların göz göre göre kurumasına sessiz kalınıyor? Yazık günah değil mi? Ekim ayından itibaren yüklenici firmalar kesin kabulü sonrası konut alanlarını terk edecekler. Bu şu anlama geliyor, konutlarda yaşayanlar oluşacak sorunlarla baş başa kalacak."
Vatandaşlar, TOKİ konut alanlarına dikilen ağaçların sulanarak kurtarılması için belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşların işbirliği yapmasını istedi.

Bakmadan Geçme