VÖDER'den Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Fazıl ERÜŞ
Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler için ücretsiz danışmanlık hizmet çadırı açtı. Daha önceki yıllar aynı çalışmaları yapan VÖDER bu yıl Cumhuriyet Caddesi'nde yıkılan eski Gümrük binasının yerinde danışmanlık hizmeti veriyor.
VÖDER tarafından açılan öğrencilerden yoğun ilgi gören LYS ve YGS danışmanlık çadırı tercihlerin son gününe kadar devam edecek. Açtıkları tercih çadırının amacı gelen öğrencilere ücretsiz tercih ve danışmanlık olduğunu belirten VÖDER Rehberlik Komisyonu Başkanı Adem Kılıç, öğrencilerin LYS ve YGS sınavlarında aldıkları puanlara göre gidebilecek yerleri ve mezun olduktan sonra örneğin KPSS'de kaç puan ile atabilirler konusunda öğrencilerimize gönüllü yardımcı oluyoruz dedi.  Kılıç,'' Yaklaşık 7 yıldır bu çalışmayı yapıyoruz. Öğrencilerin yoğun bir ilgisi var. Buda onları ne kadar doğru yönlendirdiğimizin göstergesi. 6-7 öğretmen arkadaşımız ile hiç bir ücret almadan gönüllü olarak bu işi yapıyoruz"  diye konuştu.
Gazetemize açıklamalarda bulunan öğrencilerden Zehra Işık,''Sosyal hizmetler bölümünü okumaktayım. VÖDER'in bu çalışmasından çok memnun kaldım. Arkadaşım için bilgi almaya geldim. Geçen yıl da kendim için gelmiştim. Dershanelerimizden bile bu kadar detaylı ve objektif bilgi almıyoruz. Özellikle birebir bilgi almamız bizim doğru bölüm seçmemize ve yerleşmemize fayda sağlıyor''dedi. Selami Nili isimli öğrenci de, daha önceki yıllarda iyi puan aldığını ancak tercih kurbanı olduğunu belirterek VÖDER'i arkadaşlarımdan duydum iyi danışmanlık yaptıklarına inanıyorum ve o yüzden buradayım dedi.

Bakmadan Geçme