KARALOĞLU TEKSTİL KENTİ ZİYARET ETTİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, tek amaçlarının tekstil ve konveksiyonda Van’ı yeni bir üs haline dönüştürmek ve bölgedeki işsizliğe çare bulmak olduğunu söyledi.
Van-Gürpınar karayolunun 10’ncu kilometresindeki 300 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Van Tekstil Kent’in inşaat alanını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ile ziyaret eden Vali Karaloğlu, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Ardından basın mensuplarına tekstil kent hakkında açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, 300 dönümlük bir arazide kurulacak olan tekstil kent çalışmalarının alt ve üstyapı ihalelerinin tamamlandığını söyledi. Vali Karaloğlu, “35 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip tekstil kentin üstyapı ihalesi de tamamlandı. Şu anda üst yapıcıya teslim etme aşamasına geldik. İnşallah üst yapıcıda hızlı bir şekilde girip, tekstilcilerimize ve konveksiyoncularımıza alt yapısı tamamlanmış, yolları yapılmış, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları çekilmiş, elektriği, telekomünikasyonu ve arıtma tesisi yapılmış bir şekilde teslim edecektir” dedi.

“TEK AMACIMIZ TEKSTİL VE KONVEKSİYONDA VAN’I ÜS HALİNE DÖNÜŞTÜRMEKTİR”
Üst yapıda kaba inşaatının bittiğini ifade eden Karaloğlu, “Fabrika binalarını tekstil ve konveksiyoncularımıza vereceğiz. Onlarda makinelerini alıp gelip hızlı bir şekilde üretime başlayacaklar. Bütün hedefimiz tekstil ve konveksiyonu Van’a getirmek ve Van’ı tekstil ve konveksiyonda yeni bir üs haline dönüştürmektir. Bunun yanında, işsizliği Türkiye ortalamasının üzerinde olan ilimiz ve bölgemizde işsizliğe çare bulmaktır” ifadelerini kullandı.
Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yapılan yatırımların fonlaştığını dile getiren Karaloğlu, kaynak temininin de yine Kalkınma Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. Bölgenin işsizliğine çare olacak, bölgeyi yeniden tekstil ve konveksiyon merkezi haline getirecek bu projenin önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, “İnşallah en kısa zamanda burası 10 bine yakın insanın çalıştığı, makinelerin tıkırtısının geldiği bir bölge haline gelecek ve tekstil kent çalışması tamamlandığında burası bir ihtisas organize sanayi bölgesine (OSB) dönüşecektir” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ BÖLGEYE OLAN İLGİYİ ARTTIRDI”
Bütün amaçlarının, çalışmaların hızlı bir şekilde sonuçlanması olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bütün amacımız, çalışmalar hızlı bir şekilde sonuçlansın ve insanlarımız burada iş ve aş bulsun. Çözüm süreci ile birlikte yatırımcının bölgeye olan ilgisi ve alakası da çok arttı. Biz bundan da istifade etmek istiyoruz. Artık bölgede huzur var. İstikrarda oluşsun. Bununla beraber artık yatırımda gelsin ve vatandaşımıza iş, aş olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Karaloğlu, incelemelerinin ardından buradan ayrıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme