ÇATAK MÜFTÜLÜĞÜ'DEN PİKNİK

Van’ın Çatak İlçe Müftülüğü’nce yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetleri etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim'i usulüne uygun olarak okumalarını belli bir düzeye ulaştırabilmek amacıyla İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.
İlçe Müftülüğü Merkez Kur’an Kursunda Rehber Öğretici İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç tarafından verilen Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu, düzenlenen piknik programı ve katılım belgesi takdimi ile son buldu. Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel ve daire amirlerinin katıldığı piknik programı ve katılım belgesi takdimi, Çatak Kanispi mesire alanında gerçekleştirildi. Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursunu başarıyla tamamlayan 20 din görevlisi kursiyeri tebrik ederek başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç ise, hizmet içi eğitim faaliyetlerinin din görevlilerinin mesleki kabiliyetlerini geliştirme açısından büyük önemi haiz olduğunu belirterek; derûhte ettikleri mesleki görevlerinin yanı sıra aynı zamanda öğretici pozisyonunda da olmaları sebebiyle din görevlilerinin kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olduklarını dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumakla beraber en doğru şekilde öğretmekle de sorumlu olduklarını vurguladı. Müftü Kılıç, “Kur'an-ı Kerim’in kurallarına riayet ederek okunması aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’e saygının da bir gereğidir. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okuma hususunda eğitim-öğretim faaliyetleri önem arz etmektedir. İlçe Müftülüğü olarak bizler de 120 saat üzerinden 5 hafta süreyle düzenlediğimiz bu kurs sayesinde personelimizin Kur’an-ı Kerim'i usulüne uygun olarak okumalarını ve mesleki kabiliyetlerini belli bir düzeye ulaştırabilmeyi başardık. Önümüzdeki dönemde hazırladığımız program dahilinde hizmet içi eğitim faaliyetlerimizi hızlandırarak tüm personelimizin bu kurslarda eğitim almalarını sağlayacağız. Hizmet içi eğitim kursuna katılarak başarı gösteren tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hizmet İçi Eğitim Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyer din görevlileri de almış oldukları eğitim sonucunda daha donanımlı görev yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak kendileri için düzenlenen piknik programından dolayı İlçe Müftülüğü’ne teşekkür duygularını ilettiler.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme