Türkiye'nin yeni aroma-çeşni merkezi tanıtıldı

Türkiye'nin yeni aroma-çeşni merkezini muhteşem bir açılışla tanıttı.

4 Haziran 2013 tarihinde Gebze'de 5 bin metre karelik kapalı alanda kurulu ; ARGE ve Kalite Laboratuvarları, Pilot Tesis, Üretim ve Depolama tesislerinin açılışını yapan Frutarom ve Etol Türkiye, yollarına birlikte devam edecek.

Gıda sektörüne sunduğu geniş aroma, çeşni ve fonksiyonel ürün seçenekleriyle tüm dünyadaki müşterilerine yaklaşık 1 asırdır hizmet vermekte olan Frutarom ve Etol; aroma ve lezzet ortaklığı yolunda operasyon birleşimini Türkiye'de de tamamladı. Frutarom ve Etol, bundan böyle marka hikayelerine birlikte devam edecek.

Firma “Lezzete ve Sağlığa olan Tutku” sloganı ile de vurguladığı gibi; içecek, şekerleme, atıştırmalık ürünler (çerezler, cipsler), süt ürünleri, et ve balık ürünleri ve ilaç endüstrisine yönelik; aroma, emülsiyon, çeşni, starter kültürler ve doğal fonksiyonel gıda katkılarının yanısıra, doğal meyve tozu, doğal aroma ekstraktları, esansiyel yağlar, ilaç ve gıda endüstrisine yönelik doğal bitki ekstraktlarını da müşterilerinin hizmetine lezzet ve sağlık tutkusu ve coşkusu ile sunmaya devam edecek.

Bundan sonraki faaliyetini Gebze Organize Sanayi`de bulunan fabrikasından sürdürecek olan firma, Türkiye`ye ilk yatırımını 1998 yılında yaptı, o yıldan bu yana gıda sektörüne bilgi birikimini aktarmayı sürdürüyor. Frutarom ve Etol Firmaları bugüne kadar, üstün kalitede ürünlerini ve özellikle de et sektörüne yönelik spesifik reçetelerini sektörün hizmetine sundu, sektörün ve Türkiye`de bu alanda faaliyet gösteren rakiplerinin gelişmesine aracılık etti.

Gewürzmüller ve Nesse Ürünleri Pazarda Hakkettiği Değeri Buluyor

Frutarom Grubu`nun önemli parçalarından olan Alman Gewürzmüller ve Nesse markaları özellikle et ve balık sektöründe sadece Türkiye`de değil tüm dünyada lider konumunda. Gewürzmüller, teknoloji harikası modern üretim tesislerinde üretilen premium kalite ürünleri ile 100 yılı aşkın zamandır sektördeki lider pozisyonunu koruyor.  Yeni oluşum ile konusunda dünya lideri olan bu firmaların ürünlerinin ve bilgi birikimlerinin Türkiye pazarına daha etkin bir biçimde ulaştırılması hedefleniyor.

“Türkiye ile birlikte hedef 1 Milyar USD.”

Frutarom Başkanı ve CEO'su Ori Yehudai: “Frutarom Türkiye ve Etol Türkiye`nin ortaklığı bizim için önemli bir kilometre taşı. Türkiye pazarını son derece önemsiyor ve bu pazarın global anlamda büyümemize ivme kazandıracağına yürekten inanıyoruz.

Türk ortaklarımızla birlikte yaptığımız yatırımla Gebze'de 5 bin metre karelik kapalı alanda kurulu ; ARGE ve Kalite Laboratuvarları, Pilot Tesis, Üretim ve Depolama tesislerinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Buradan sadece Türkiye`ye değil komşu ülkelere de hizmet vermek planlarımız arasında. Frutarom Grubu olarak gelecek 3-4 yıl içindeki ciro hedefimiz 1 milyar dolar. Bu hedefi gerçekleştirmemizde önemli katkıları olacak olan Türkiye pazarına ve daha da önemlisi Türk insanına güvenimiz tam. Türkiye`de yapılanmamızı güçlendirecek ve yatırımlarımıza devam edeceğiz”. 

“Etol Türkiye`de kısa zamanda çok yol kat etti.”

Etol Başkanı Zdenko Zanoski :“Eski Yugoslavya`nın en güçlü firmalarından biri olan Etol, Slovenya`da 1924`den beri faaliyette ve Avrupa`nın en eski aroma üreticilerinden biri. Türkiye`ye markamızı tanıtan ve benimseten iş ortaklarımız Sedat Dişçi ve Şenay Şenocak profesyonel ekibimizle birlikte bu konuda kısa zamanda büyük projelere imza attı. Etol Slovenya olarak, Türkiye bizim için daima önemli oldu. Balkanlar ve Türkiye`nin sahip olduğu ortak kültürel özellikler ve damak tatlarının uyumu, bu pazarda yakalanan başarının önemli nedenleri arasında.  Frutarom ve Etol`ün yolları 1,5 yıl önce birleşti, bundan sonra Türkiye`deki faaliyetlerimiz de aynı çatı altında gerçekleşecek. İnanıyoruz ki; iki markanın yollarının kesişmesi Türkiye pazarı için oldukça yararlı sonuçlar doğuracak”.

Frutarom Hakkında

1933 yılında kurulan Frutarom, 618 Milyon Dolar cirosu ile dünyanın en büyük ilk on aroma üreticisinden biri.  30.000'i aşkın ürünle, 140 ülkede, 14.000 tüketiciye ulaşıyor. Frutarom ürünleri; firmanın Amerika, İngiltere, İsviçre, Almanya, Slovenya, Türkiye, İtalya, İsrail, Çin, ve Güney Afrika`da bulunan tesislerinde üretiliyor. Firmanın global satış ve pazarlama organizasyonu ise; İsrail, Amerika, İngiltere, İsviçre, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, Fransa, İtalya, Macaristan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Polonya, Kazakistan, Belarus, Türkiye, Brezilya, Meksika, Kosta Rika, Çin, Japonya, Hong Kong, Hindistan ve Endonezya`da bulunan ülke satış ofislerinden  bu bölgelere hizmet veriyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan üretim, arge ve satış operasyonları ile, dünya genelinde 2000`den fazla çalışana sahip.

Etol Hakkında

1924 yılında Slovenya`da kurulan Etol, Avrupa`nın en eski ve en köklü aroma şirketlerinden biridir. Dünya çapında 47 ülkede, 300'ü aşkın çalışanıyla yaklaşık 100 yıldır aralıksız faaliyetlerine devam etmektedir. Son derece modern üretim tesislerinde ürettiği aromalarla özellikle Balkanlar`da ve Eski Doğu Blok Ülkeleri`nde lider pozisyonunu sürdürmektedir. 2011 yılında Frutarom grubuna dahil olmuştur. Avrupa`nın tam ortasında yer alan konumu ve son derece modern üretim tesisleri ile grubun en önemli üretim merkezlerinden biridir.

 

Bakmadan Geçme