Yenimahalle 'yeni' mahalle oldu!

Vansesi

2013 yılı çalışma planlamasının içerisine alınan ve 30 yılın en büyük hizmetinin yapıldığı Yenimahalle’de halk ve belediye ortak çalışmanın en büyük örneğini sergiliyor. Mahallede bulanan tüm sokak ve caddeleri asfaltlayan Van Büyükşehir Belediyesi, halkın büyük bir memnuniyeti ile karşılaşıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına her gün yeni bir çalışma ekleyerek kentin tüm alanlarında hummalı bir şekilde hizmet çalışmalarını sürdürüyor. Tamamlanan çalışmalar ile beraber çehresi değişen kentte yaşayan yurttaşlar ise Van Belediyesi tarafından yapılan çalışmalardan oldukça memnun olduklarını dile getirerek birçok alanda çalışmalara gönüllü olarak katılarak destek sunuyor.

“Yenimahalle’ye 30 yılın en büyük çalışması yapılıyor”

2013 yılı çalışma planlamasının içerisine alınan ve 30 yılın en büyük hizmetinin yapıldığı Yenimahalle’de halk ve belediye ortak çalışmanın en büyük örneğini sergiliyor. Kısa bir süre önce mahallede başlatılan ve hala devam eden çalışmalar kapsamında, belediye mahallenin asfaltsız tüm sokakları ve caddeleri asfaltlanmaya devam ediyor. Belediye ekipleri, Van’ın en eski mahallelerinde olan Yenimahalle’de başlatmış olduğu çalışmaların sonuna gelerek buradaki çalışmalarını da bir hafta içerisinde tamamlayarak başka bir mahalleye geçecek. Yıllardır mahallede var olan su, kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarını tamamlayarak bitiren belediye ekipleri, toplamada 15 kilometre asfalt çalışmasının sonuna geldi. Yapılacak asfalt çalışmaları ile birlikte mahallenin tüm ana ve ara yollarını asfaltlanmış olacak.

“Mahalle sakinleri memnun: Tüm sorunlarımız giderildi”

Yapılan çalışmalardan oldukça memnun olduklarını aktaran mahalle çocukları, kadınları ve sakinleri belediyenin mahallelerinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve tüm ekibine teşekkür etti. Mahalle sakinlerinden Baki Polat ve eşi Cevahir Polat uzun yıllardır bu mahallede olduklarını belirterek, yıllarca kışın çamur yazın toz sıkıntısı yaşadıklarını ancak belediye tarafından bu sorunlarının giderildiğini belirtti. “Daha önce mahallemizde su, kanalizasyon ve yol denen bir şey yoktu. Sularımız günde bir defa akardı, o da ihtiyaçlarımızı karşılamıyordu, kanalizasyonumuz hiç yoktu, kuyu kazardık ama kokudan mahallede duramıyorduk. Ancak Bekir Kaya döneminde başta su ve kanalizasyon sorunlarımız giderildi. Şimdi de yollarımız asfaltlanıyor. Bu kadar hizmet yapan belediye başkanımızdan çok razıyız “dedi.

“Mahalledeki çalışmalara en çok çocuklar sevindi”

Mahalle sakinlerinden Aslıhan Adar ise mahallelerinde hiçbir sorunun kalmadığını söyleyerek, belediyeden çok memnun olduklarını ve yapılan çalışmaların kendilerini çok sevindirdiğini dile getirdi. Mahallede yapılan çalışmalara en çok çocuklar seviniyor. Mahallede yapılan asfalt çalışmalarının ardından her gece cadde de top koşturan çocuklar, yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiriyor. Yolların eskiden çamurlu olduğunu ve okula gitmekte sıkıntı yaşadıklarını aktaran çocuklar, ancak bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti. Yeni asfaltlanan yollarda top oynadıklarını söyleyen çocuklar, yolların asfaltlanmasında emeği olanlara teşekkür etti. Mahallenin diğer sakinlerinden Kasım Ural, İdris Dursun ve Haydar Ete ise yıllardır bu mahallede oturduklarını yalnız hiçbir zaman bu kadar severek mahallelerinde oturmadıklarını dile getirerek, ‘Belediyemiz tüm sorunlarımızı çözdü. Bizim için önemli olan su ve yol sorunlarımızı da çözdüler. Bizler belediyemiz ve belediye başkanımızdan çok memnunuz” dedi

“Yenimahalle’de girilmedik cadde ve sokak kalmadı”

Mahallede yapılan çalışmaların başında duran belediyenin teknik personeli Osman Nuri Noyan yaklaşık 20 gündür bu mahallede çalışmalara başladıklarını ve bir hafta içerisinde çalışmaların tamamlanacağını belirti. Noyan, “Mahalle sakinlerinin çalışmalarımızdan oldukça memnun olduklarını görüyoruz. Mahallede var olan altyapı sorunlarını giderilmesinin ardında asfalt çalışmalarını başlatarak burada girmedik hiçbir yol ve sokak bırakmadık. Mahalle insanının bize bu kadar destek vermesi bizi oldukça sevindiriyor” diye konuştu. Yenimahalle’de çalışmaların tamamlanmasının ardından belediye ekipleri Karşıyaka Mahallesi’ne geçerek burada da önemli çalışmalar yapacak.

vanhaber, van, haber, van haber

van belediyesi, bekir kaya, yol çalışması, asfalt, yeni mahalle

Bakmadan Geçme