GİRİŞİM İÇİN HUZUR ŞART

vansesi özel
Diyarbakır'da gerçekleştirilen Yeni Teşvik Paketi Değerlendirme Toplantısına katılan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, gençlerin fikirlerini hayata geçirmenin ve işadamlarının yatırımlarının çözüm sürecine ve huzura katkısına dikkat çekerek TÜGİAD tarafından hazırlanan girişimcilik destek paketi yasa tasarısı taslağının desteklenmesini istedi.


Diyarbakır'da gerçekleştirilen Yeni Teşvik Paketi (Yatırım Teşvik) uygulamalarıyla ilgili panele konuşmacı olarak katılan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, siyasetçiler tarafından yürütülen çözüm sürecine en önemli katkının işadamları tarafından sağlanacağını belirtti. Yücelen, “Huzur ve barış olmadan ticaret yapılamayacağı gibi, ticaret olmadan da ekonomik kalkınma söz konusu olamaz. Dolayısıyla iş dünyasının bu süreçte kollarını sıvaması gerekiyor” dedi. İşadamlarının yatırım ve girişimlerinin önemine dikkat çeken Yücelen “Huzur için girişim şart, daha nitelikli girişim için de huzur şart" dedi ve şöyle konuştu:

"Şu zamana kadar ki en iyi ve en kapsamlı teşvik uygulaması yürürlükte, ancak bu uygulama yatırım, kredi ve teminat bulma imkânı olan firmalar için hazırlanmış bir uygulama. Biz TÜGİAD olarak girişimciliğin önemini vurguluyoruz her fırsatta. Fikri olup herhangi bir sermaye,  fonlama imkânı olmayan girişimciler için de bir teşvik paketi lazım. Hatta Ekonomi Bakanımız Sn Zafer Çağlayan’ın destekleriyle girişimcilik yasa tasarı taslağı hazırladık ve hükümet yetkililerine teslim ettik. Özellikle gençlerin girişimciliğinin önünü açmak açısından bu yasa tasarımızın desteklenmesini önemle rica ediyoruz. Girişimcilik ekonomik refahın daha geniş tabana yayılmasına sebep olacak ve istihdama ülkemizin her yerinde çarpan etkisiyle katkıda bulunacaktır."

vanhaber, van, haber, van haber
tügitak, başkan, ali yücelen, girişim, diyarbakır, huzur

Bakmadan Geçme