Toki duyarsızlığı nereye kadar!

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ  İletişim: 05064790559
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
TOKİ DUYARSIZLIĞI NEREYE KADAR?
 
Edremit, Kalecik, Bostaniçi TOKİ afet konutlarında ikamet eden depremzede vatandaşlarımızdan sürekli şikâyetler geliyor.
TOKİ konutlarında yol, ulaşım,  yönetim,  sitelerin temizliği, çevre düzeni, aydınlatma, ağaçlandırma sorunları yanında yaz ortasında yaşanan su sorunu vatandaşlarımızı canından bezdirdi.   Son Köşemi Bostaniçi TOKİ afet konutlarından arayan vatandaşlarımız şöyle diyor:
" Milyonlar harcanarak ve depremden bu kadar kısa bir sürede tamamlanan konutların sorunları Ramazan ayı yaklaşmasına rağmen çözülmedi.  TOKİ tarafından depremzedelere yapılan evlerde sıkıntılar bir türlü ne bitiyor nede çözüme kavuşuyor. Bostaniçi TOKİ konutlarında oturuyoruz.  Ama mutlu değiliz.  İlk önce sularımız kısmen de olsa depolardan karşılanarak kısım kısım geliyordu ve zorunlu ihtiyaçlarımızı bu şekilde karşılıyorduk. Fakat havalar ısınınca sularımız tamamen kesildi Susuzluk çekilecek gibi değil.  Banyo, wc, yemek, bulaşık vs gibi ihtiyaçlarımızı karşılamak için su bulamıyoruz. Bir çözüm aramak yâda sorunumuzu dile getirmek istiyoruz ancak gittiğimiz yetkililer bize öyle şeyler söylüyorlar ki biz bile onların dediğine inanıp halimize neredeyse şükür ediyoruz. Yani sürekli mazeret üretiliyor. Böyle bir trajikomiklik yaşıyoruz. Boğaziçi yönetimine sularımız akmıyor, perişan olduk diye derdimizi anlattık. Bize belediyeye gidip müracaat edin,   sorun bizlik bir sorun değil dediler.  Bizde belediyeye giderek su sorunumuzu dile getirdik.  Belediye de görevli memur bana kardeşim biz merkeze su veremiyoruz TOKİ konutlarına nerden su verelim dedi.  Sanki TOKİ'de oturanlar başka ülkeden geldi.  Bu konuşma üzerine üzülerek, şok bir halde oradan ayrıldık. Çareyi  "HALKIN SESİ" köşenizi aramakta bulduk. Yeter artık, biz insan değil miyiz. Bu şehirde bir yetkili çıkıp Allah rızası için bu sorunları çözüme kavuştursun.  TOKİ konutlarında oturan insanlar uzaydan mı geldi.  Neticede bizler evleri depremde yıkılan ve bu şehirde yaşayan insanlardık. Yani Van'da nüfus artmadı, ev çoğalmadı. Aksine nüfus azaldı.  Evler yapıyorsunuz, çok kısa sürede depremzedelere ev yapıp yerleşme imkânı sunuyorsunuz ama su vermiyorsunuz.  Vatandaşın mağduriyetinden siyasi rant elde etmeye çalışanları da Allaha havale ediyoruz. Çevre düzenlemesi yapmışsınız, yeşillendirme yapmışsınız, ağaç dikmişsiniz, çok güzel ama susuzluktan hepsi kurdu bu durumdan haberiniz var mı?  Biz yollara ağaç dikilmesini beklerken  otlar  kurudu.  Bu ilin valisi yok mu? Bu ilin belediye başkanı yok mu? Bu ilin milletvekilleri yok mu? Bu ilin sivil toplum kuruluşları yok mu? Allah aşkına yeter bizleri bu azaptan kurtarın yeter artık"
Sorunlarını aktaran vatandaşlarımızın isimlerini veremiyorum. Bu da işin başka bir acı tarafı. Buradan herkese sesleniyorum.  Mübarek Ramazan ayı geliyor. Lütfen TOKİ'lerde yaşanan sorunları artık çözün.

Bakmadan Geçme