Ayşen Gruda'nın Başbakan'a yürekten seslenişi!

16.6.2013 tarihinde saat 22.00 sıralarında Halk TV'yi arayan ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda'nın Başbakan'a:
"Yeğenim… Yeğenim…" Diye seslenişi hüzünlü ve bir o kadar muhteşemdi.
"Yeğenim… Yeğenim… Dinle beni… Dinle beni… Seni yanlış yönlendiriyorlar. Yanlış bilgilendiriyorlar… Biraz sakin ol… Yeğenim… Yeğenim… Bu ülke bizim… Hiç birimizin bu ülke dışında gidecek yerimiz yok. Duy beni… Çağır beni..Sen ve ben konuşalım hiç kimselere haber vermeksizin. Empatiyi öğreteyim sana… Yeğenim… Yeğenim çevren seni yanlış yönlendiriyor… Bizi birbirimize kırdırma!"
Hani O'nu bir zamanlar en çok izlenen TRT 1 kanalındaki dizilerinden birinde tanımıştık… Domates güzeli… Ayşen Gruda… Sonraları sayılmayacak kadar çok komedi filmlerinde önemli roller üstlendi. Ve onu çok sevdik. İşte o yürekli sanatçı büyük bir çabadan sonra telefonla Halk TV'nin 24 saat kesintisiz süren yayınına konuk oldu ve yukarıda anımsayabildiklerimi ve daha çoğunu yürekten Başbakan'a seslendi.
Sadece Ayşen Gruda'mı…
Bu ülkenin kalemini satmayan nice yazarı sağduyuya, empatiye davet etti Başbakanı.
İnanıyorum ki Ayşen Gruda'nın Facebook'ta da paylaştığım o seslenişi yaşadığımız bu günlerin tarihe kayıt düşülecekleri arasında önemli bir yer tutacaktır.
Kızmadan… Kinlenmeden… Can kulağıyla dinlemeli, gönül gözüyle okunmalı.
Sanatçıların sesine kulak verilmeli.
Sanatçılar bu ülkenin nabzı…

 

Bakmadan Geçme