YEREL YÖNETİMLER KONFERANSI BAŞLADI

Van Büyükşehir Belediyesi ve Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Yerel Yönetimler Konferansı” başladı.
Bir otelde gerçekleşen konferansa milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri, kadın kurumları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda akademisyen katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan TOHAV Genel Başkanı Av. Hakan Gündüz, bu dönemin Kürt sorununun çözümünde önemli bir dönem olduğunu belirterek, “Halkın kendi iktidarını çıkarması ve çözüm gücü olabilmenin modelini yaşatmak gerekiyor. Bu konferansın barış sürecine katkı sunacağını düşünüyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan MAF-DAD Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Alman Sol Parti Milletvekili Norman Paech, böyle bir konferansın Van gibi güzel bir kentte yapılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Bulunduğu dernekte çok sayıda avukatın olduğunu ve bunların Kürtlerin hak mücadelesine destek verdiklerini söyledi. Bu derneğin Almanya’ya göç eden Kürtlere yardımcı olmak için kurulduğunu söyleyen Paech, bu dernekte bulanan avukatların Kürtlerin mücadelelerini savunduklarını belirtti. Paech, yerel yönetimler konferansının Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından bir etki oluşturacağını düşündüklerini ifade etti.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme