SON SÖZLERİNİ SÖYLEDİLER

İlhan Siyahtaş/Vansesi Özel
17 Haziran 2013 pazartesi günü yapılacak olan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) seçim heyecanı, tahminler, değerlendirmeler zirve yaparken başkan adayları son sözlerini Vansesi'ne söylediler.  12 meslek grubunda gerçekleştirilecek VATSO organ seçimlerine kısa bir süre kala seçim çalışmalarını ve seçim sonrası olası tabloyu gazetemize değerlendiren VATSO başkan adayları Mirza Nadiroğlu, Necdet Takva,  Feridun Irak ortak bir üslup kullanarak seçimlerin Van ve VATSO için hayırlı olması temennisinde bulundular.

"SANDIKTAN ÇIKAN İRADE NEYSE SAYGI DUYACAĞIZ"
Odanın ilk defa böyle bir seçim dönemi yaşadığını belirten VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu seçim sürecini,  sandıktan çıkacak sonuçları ve sonrasını değerlendirerek şunları söyledi: " Ben 15 yıldır oda da görev alıyorum, benim beşinci seçimimdir. Geçen yıllardaki seçimlere baktığımda böyle bir seçim karşılaşmadım. Aslında çok üzülüyorum, esnaf, tacir, tüccar olmak üzere sanayici olmak kolay iş değildir.  Esnaflık alın teridir, göz nurudur, bunların hepsini bir araya getirdiğiniz zaman ancak bir makama gelebiliyorsunuz. Sabah mesela kalkıp iş yerinizi açıyorsunuz,  o gün çekinizdi, senedinizdi, priminizdi, verginiz ödüyorsunuz emek veriyorsunuz.  İki yıldan verdiğim samimi mücadeleyi üyelerimiz, esnaflarımız görüyor. Tüccar, tacir esnafımızın vicdanıyla bunun cevabını sandıkta vereceğine inanıyorum.   Ben beş seçime katıldım ancak böyle bir şey görmedim maalesef seviye çok düşürüldü.  Yinede her şeye rağmen seçim tüccarımızın, tacirimizindir. Esnafımızın, tüccarımızın iradesi herkes saygı gösterecektir. Bu anlamda ben bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz oda seçimlerine 12 grupta giriyoruz.  Özellikle büyükşehir olduğumuzu göz önüne alarak, temsilde adaleti sağlamak adına ben Türkiye'de bir ilk gerçekleştirdim.  Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerimizin önünü açarak kontenjan verdim. Bu şu demektir.  Sanayicimizi ben meclise getiriyorum.  Çok güçlü bir kadro ile seçimlere girdik.  Sonuçta Van bölgenin lideridir.  Bizde bu kadromuzu hedeflerimizi buna göre şekillendirdik. Bu kadroyla biz de ticaret odası olarak geleceğe hazırlanıyoruz. Ben kendi ekibimle seçimi kazanacağımıza inanıyorum.  Ancak oy vicdan işidir, örnek veriyorum, siz gider muhasebecinize, çocuğunuza 1 milyonluk noterden vekâlet verirsiniz, şahısta gider bunun satışını yapar. Ama bunu oy tercihinde yapamazsınız çünkü oy vicdan işidir. Bu anlamda tacirimizin, tüccarımızın, sanayicimizin iradesi neyse o gün seçimlerde onu sandığa yansıyacaktır. Bizde sandıktan çıkan irade neyse saygı duyacağız. Kimse seçmenin karşısında duramaz. Seçime katılan bütün arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Seçimleri kim kazanırsa kazınsın sonuçta Van kazanacaktır. Sonuçta ilimizin seçimidir, ilimize, esnafımıza, tüccarımıza, sanayicimize hayırlı uğurlu olsun diyorum.  Bu süreçte herkese teşekkür ediyorum."
 "RAKİPLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ "
 
Van Ticaret Borsası Başkanlığı görevinden istifa ederek VATSO başkan adaylığını açıklayan Feridun Irak seçim sonuçlarının Van'a, esnafa,  tüccara ve VATSO'ya hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi: " 17 Haziran 2013 pazartesi günü yapılacak olan Van Ticaret Sanayi Odası seçimlerine ben ve arkadaşlarım " Büyükşehir Güçlü Kadro" sloganıyla yönetimi aday olarak yola çıktık. Yola çıkarken temel amacımız odamızın değerli üyelerine ve çok kıymetli halkımıza samimiyetle hizmet etmektir. Biz ekonomik sınırların kalktığı günümüz dünyasında Van ilimizin rekabet edebilmesi için, doğru yatırımlarının doğru yerde olmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Ben ve yola çıktığımız ekip arkadaşlarım seçilmemiz halinde hedefimiz " Van'ı tükettiğinden çok üreten bir il" haline getirmektir.  Seçimlerin saygı ve sevgi içinde gerçekleşmesi için ben ve  arkadaşlarım azami  gayret gösterdik.. Bu seçimlerde bizimle birlikte hizmet yarışına giren rakiplerimize başarılar diliyoruz. Yapılacak seçimlerin sevgi ve saygı içinde sonuçlandırılması en büyük dileğimizdir. Kim kazanırsa kazansın ümidimiz ilimizin kazanmış olmasıdır. Ben Feridun Irak olarak kendi fikrimi söylüyorum;  seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Seçimlerin sonucunda yönetim kurulunu oluşturacak çoğunluğumuz olması durumunda kendi çoğunluğumuzla yönetim oluşturarak üyelerimize bekledikleri şekilde hizmet edeceğiz, ancak çoğunluk sağlamadığımız durumda ise çoğunluğu olan arkadaşlarımıza her türle desteği vereceğiz." 
"  KAZANAN ARKADAŞLARIMIZI KUTLAYACAĞIZ "
Ekonomide Değişim sloganıyla VATSO başkanlığına aday olan Necdet Takva, seçim süreci ve sonrasını değerlendirerek şunları söyledi: " Oda seçimleri iki kez bakanlar kurulu kararıyla ertelendiğine vurgu yaparak Bu dönem Van ilk kez bu kadar uzun bir seçim süreci yaşadı. Seçim sürecinin uzaması esnafı ve üyelerimizde rahatsız etti.  Biz bütün üyelerimize sabırla, sükûnetle, sağduyuyla şuana kadar göstermiş oldukları duyarlılığa müteşekkiriz, onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Van'ın Türkiye ekonomisi içerisindeki parametreleri çok iyi bir düzeyde değil. Bu parametreler ışığında Van'ın ekonomisinin yükselmeye ihtiyacı vardır. Bunu görüştüğümüz bütün seçmenlerimizde bize izah etti. Dolayısıyla biz tüccar, sanayicimizin, ihtiyacı olan kalkınmayı sağlayacak, sorunlarını çözecek ve Van'ın ekonomik parametrelerini yükseltecek bölgesel kalkınmaya katkı sunacak bir anlayışı temsil ediyoruz. Samimiyetle hiçbir grubun ve odanın temsilcisi olmadan sadece onların menfaatlerini sağlamak için biz bu yola çıktık. Sonuç ne olursa olsun biz tüccara, sanayiciye, girişimciye, esnafa yakışan bir vakarlılıkla hareket edeceğiz.  Herhangi bir aşırılılığımız, herhangi bir kutlama anlayışımız asla olmayacak. Eğer kaybedersek orada ki kazanan arkadaşlarımızı kutlayacağız. Sonuç ne olursa olsun edebimizi bozmadan seçim ofisimize gelip kayıplarımız varsa kayıplarımızı, kazancımız varsa kazancımızı değerlendirip bize oy veren oy vermeyen herkese sonraki günlerde teşekkür etmek suretiyle işimizin başına geçeceğiz. Kazanan kim olursa olsun onların her zaman yanında ve doğru işler yapmaları yönünde katkı sağlayacağız. Biz seçimi kazanacağımızı düşünüyoruz. O nedenle koalisyonun konuşulmasının erken olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz 12 grupta seçimi kazanıp başarıyı elde etmektir. Diğer aday arkadaşlarımızın farklı gruplarda temsilcileri kazanmaları söz konusu olursa seçim sonrasında yine arkadaşlarımızla yapacağımız değerlendirme çerçevesinde bir yaklaşım sergileyeceğiz. Her zaman yapıcı, olumlu ve tüccara, sanayici layık bir anlayış olmasına katkı sağlayacağız. Bizim genel bakış açımız budur. Ben duyarlılığınızdan özellikle seçim sürecinde göstermiş olduğunuz yaklaşımınızdan dolayı Vansesi gazetesine teşekkür ederim. Bu seçimin Van'ın büyükşehir süreci ile birlikte gelişip büyümesine, halkımıza ve tüccarımıza, esnafımıza, sanayicimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hakkımızda hayırlısını diliyorum. Seçim sürecinde rahatsızlık verdiğimiz herkesten de affımızı dilemek suretiyle herkese teşekkür ediyorum"

Bakmadan Geçme