Van Balığı Burger oldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) destekleriyle 'Vanlı Kadınlar İstihdama Katkı Sunuyor' projesi kapsamında kurulan 'İnci Burger Tesisleri' düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Törende bir açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan Van Balığının artık burger ve köfte olarak da yenilebileceğini söyledi. Projeyi daha önce başlattıklarını, ancak yaşanan depremlerden dolayı ara verdiklerini hatırlatan Rektör Battal, projeye ciddi anlamda destek verdiklerini ve bu projenin devamını sağladıklarını söyledi. Konuşmalarında Van halkına seslenen Battal, "Vanlılar, balık yemek istedikleri zaman her çeşit balığı burada bulacak. Balık yemek isteyen ya da balık köftesi de dahil olmak üzere, balık burger yemek isteyen vatandaşlar ailesiyle, çoluğuyla, çocuğuyla buraya rahatlıkla gelip balığını yiyecekler" dedi. 

Projenin YYÜ Araştırma ve Uygulama Çiftlik Müdürlüğü çatısı altında yürütüldüğünü söyleyen Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Güzel ise, "Bu balıklar 15 Nisan öncesi yakalanıp, deep freeze konulan ve daha sonra oradan çıkarılan balıklardır. İnsanları bundan böyle yasak döneminde de inci kefalinden mahrum etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Van balığı burger ve köftesinin yapım aşamaları tanıtıldı. Açılışa YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel ile Prof. Dr. M. Ramazan Şekeroğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Demirel, Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ve bazı öğretim üyeleri katıldı. 

Bakmadan Geçme