Öğrencilerden yıl sonu sergisi

Van'da Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, yılsonu etkinlikleri çerçevesinde bir kermes düzenledi.
Okul bahçesinde düzenlenen kermeste, öğrenciler tarafından yapılmış giyimin yanı sıra, yiyecek, oyuncak ve takılar sergilendi. Kermeste bir konuşma yapan Okul Müdürü Fahrettin Karaca, okul aile birliğine katkı sunmak amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirtti. Mesleki ve teknik eğitim okullarında, atölyelerde yapılan çalışmaların yılsonu etkinlikleri çerçevesinde halka ve öğrencilere tanıtılmak üzere sergilendiğini ifade eden Karaca, "Kermesimize okulumuzda bulunan bütün alanlar katkı sunmuşlardır. Özelikle çocuk gelişimi, giyim, kuyumculuk teknolojileri ile yiyecek, içecek ve hizmetleri teknoloji eğitim alanlarımız çalışmalar yapmışlardır. Öğrencilerimiz burada hem çalışmalarını tanıtacak hem de okul aile birliğimize bir katkı sunacaklardır" dedi.
Okul aile birliğinin aktif olabilmesi için bütçesinin güçlü olması gerektiğini dile getiren Karaca, "Merkezde ki bir okuluz, birçok eksiğimiz var. Bu konuda bir nebze de olsa bu çalışmalar, okul aile birliğimize katkı sunacaktır. Burada en önemli unsur ise, atölyelerimizde yapılan çalışmaların özellikle yeni alanların yaptığı çalışmaları tanıtmaktır. Umut ediyorum ki bu çalışmalar neticesinde amacımıza ulaşacağız" şeklinde konuştu.
Okullarda bir yandan öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirdiğini, bir yandan da nasıl para kazanacağını öğrendiklerini belirten Karaca, "Burada öğrencilerimizin kabiliyetlerini geliştiriyoruz. Bunun yanında nasıl para kazanıldığını, ekonomiye nasıl katkı sağlandığını görüyorlar. Böylece buradan mezun olan öğrencilerimiz, kendi işyerlerini kurarak ülke ekonomisine katkı sunacaklardır" sözlerine yer verdi.
Öğrenciler ise, kendi alanlarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları sergileyerek bir yandan kendi alanlarının tanıtımını yaptıklarını, bir yandan da okul aile birliğine katkı sunduklarını söylediler.

Bakmadan Geçme