Kürtçe şarkılarla Vanlıları coşturdular

Van'da Atatürk Şehir Stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları il etkinliğine Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izledi. Gösteriler, öğrencilerin koro halinde söylediği 'İnsanlık el ele' şarkısı ile başladı. Hem Türkçe hem de Kürtçe sunumu yapılan etkinlikte teker teker sahne alan öğrenciler, çeşitli yörelere ait halk oyunları ve dans gösterileri sunan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.

Moğolistanlı öğrenciler, Hakkari yöresine ait halk oyunlarını sergilerken, Kırgızistanlı Corobayev Farruh ve Kencayev İlimbey isimli öğrenciler 'Ankara havası' oynadı.

Olimpiyatlarda bu yıl şarkı dalında altın şarkı birinciliği elde eden Iraklı Geylan Tahiri'nin 'Rındamın' adlı Kürtçe şarkıyı seslendirdiği olimpiyatlarda, Mozanbikli öğrenciler de Kastamonu yöresine ait oyunları sergiledi.

Etkinliğin sonunda konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Mevlana'nın, "aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir" sözlerine vurgu yaparak, ülkelerinden uzakta farklı coğrafyalarda görev yapan öğretmenlerin, dilleri ve renkleri farklı çocuklarla sevgiyi, dostluğu, barışı, kardeşliği, fadakarlığı ve insani değerleri paylaştığını belirtti. Öğretmenlerin gittikleri her yerde insanlarla gönül köprüsü kurduğunu anlatan Karaloğlu, "Sevgi, medeniyet dili Türkçemizi ve hoşgörü medeniyetimizi dünyanın dört bir tarafına taşıyabildiler. Hepsine fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Karaloğlu daha sonra programa sponsor olanlara plaket takdim etti. Program, davetliler ve öğrencilerin ‘Yeni bir dünya’ adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından son buldu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme