EGE'DEN 2 GÜZEL HAREKET

Gezi Parkı olayları için İzmir'de eylemlere katılan ve çıkan arbedede polis tarafından darp edilen üniversite öğrencisi Başak Özçelik'e, İzmir Emniyet Müdürü'nden özür geldi. Başak Özçelik'in yanında kaldığı teyzesi Nurten hanımı telefonla arayan Bilkay; kendisinin de Başak yaşında bir kızı olduğunu ve bundan duyduğu rahatsızlığı iletti. Hiçbir vatandaşın ve özellikle gencin polisle karşı karşıya gelmesini istemediğini ve istemeyeceğini söyleyen Bilkay, istenmediği halde yaşanan bu durumdan üzüntüsünü dile getirdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencisi Başak Özçelik'in, çıkan arbede sırasında polisten aldığı darptan dolayı kolu kırıldı, vücudunun çeşitli yerleri morardı. "Ne provakatör ne de teröristim" diye isyan eden Özçelik, Gündoğdu Meydanı'na, eylemcilere yardım etmek için gittiğini anlattı. Pazar akşamı meydana gelen olayda kolu kırılan ve yediği dayaktan dolayı bayıldığını söyleyen Özçelik'in bu açıklamaları, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı harekete geçirdi.

"Kızım aynı yaşta"
Dün önce Başak Özçelik'i telefonla arayan, ancak telefonu kapalı olduğu için yanında kaldığı teyzesiyle görüşen Bilkay, yaşananlardan dolayı rahatsızlığını ve üzüntüsünü aktardı. Kendisinin de, Başak yaşında bir kızı olduğunu ve bu durumu anlamamasının mümkün olmadığını söyleyen Bilkay, hiçbir gencin polisle karşı karşıya kalmasını istemediğini söyledi. Toplumsal olaylarda polisin canla başla çalıştığı ancak, büyük bir teşkilatın içinde istenmeyen hareketlerde bulunan polis arkadaşların olduğunu ve bunlarla ilgili de gerekli yasal sürecin başlatıldığını hatırlatan Bilkay, önümüzdeki günlerde Başak'ı ziyaret etmek istediğini söyledi ve bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
Öte yandan, Bilkay'in telefon açmasından ve samimi sözlerinden dolayı acılarının bir nebze azaldığını söyleyen teyze Nurten hanım ve Başak'ı, Emniyet Müdürü Bilkay'ın ziyareti merakla bekleniyor.

Başak'ın dedesi başkomisermiş

Almanya'da dünyaya gelen Başak Özçelik, 7 yaşında annesini kaybettikten sonra Denizli'ye gelmiş. Babası ablasıyla birlikte halen Almanya'da çalışıyor. Abisi Çiğli'de çalışan Başak, teyzesi ile birlikte kalıyor. Başak'ın 20 yıl önce kaybettiği dedesinin de başkomiser olduğu öğrenildi.

Bodrum'da polise sevgi çiçeği


Bodrum'da geçtiğimiz cuma günü "Gezi Parkı" eylemleri sırasında polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmanın ardından, gençler taşkınlık yaptıkları için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek polislere çiçek verdi.

Buzları erittiler
Geçtiğimiz cuma günü Bodrum ilçe merkezinde "Gezi Parkı" eylemlerine destek vermek üzere toplanan kalabalık grubun AK Parti ilçe binasına doğru yürüyüşüne engel olmak isteyen Emniyet güçleri, eylemcilerin direnişiyle karşılaştı. Eylemci grubun arasındaki bazı kişilerin kalabalığı kışkırtması sonucu polislerin üzerine bira şişeleri, kaldırım taşları, saksılar ve değişik cisimler atılmıştı. Olaylarda 17 polis memuru yaralanmış, ikisinin kolunda kırık tespit edilmişti. Göstericilerden 49 kişi gözaltına alınmıştı.
Bodrum'da yaşanan olayın ardından gözaltına alınanlar arasında yer alan 7 kişi, ellerinde çiçeklerle Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün'ü makamında ziyaret ederek, yanlarında getirdikleri çiçekleri verdi. Gençler adına konuşan Ülgen Yelken, provoke edilen arkadaşlarıyla birlikte özür dilemek için geldiklerini ve bu davranışlarının bütün Türkiye'ye örnek olmasını dilediklerini söyledi. Gezi Parkı eylemlerine destek veren Yelken, "Gözaltına alınıp serbest bırakılan arkadaşlarla beraber ziyarete geldik. Hem özür dilemek hem aradaki buzları eritmek istedik. Başka şehirlerde yaşanan şiddet olayları karşısında iyi bir izlenim bırakmak istedik. Bu ziyaretimizin bazı şeylerin başlangıcı olabileceğini düşündük" dedi.

'Devlette kin olmaz'
Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, gençlere "hoş geldiniz" dedikten sonra Ülgen Yelken'in 'buzları eritmek istemelerine yönelik şunları söyledi: "Bizim için kişisel bir durum yok. Bütün arkadaşlarımızla devlete, millete, hizmet etmek için varız. Bu tatsız olayı hafızalarımızda tutmayız. Devlette kin olmaz. Çünkü biz de kıymetli personel arkadaşlarımızla görev ifa etmeye çalışıyoruz. Anadolu'da, 'kavga çıktıktan sonra yumruk sayılmaz' diye bir tabir vardır. Arkadaşlarımız ülkemiz ve Bodrum için görevini yerine getirdi. Ziyaretiniz tüm Bodrum Emniyet personeli olarak bizleri çok duygulandırdı" dedi.
ZEKİ ÖZKESKİN

Kadınlar duvardaki küfürlü yazıları sildi


İzmir'de Gezi Parkı'na destek için başlatılan protesto eylemleri sakin bir atmosferde sürüyor. Önceki gün akşam üzeri ellerindeki pankartlarıyla çeşitli sloganlar atarak gelen gruplar Gündoğdu Meydanı'nda toplanmaya devam ederken, eylemciler Alsancak Vapur İskelesi önünde geceleri kalmak için çadır kurdu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde ise ücretsiz sokak kütüphanesi oluşturuldu. Özellikle gençlerin kurulan stant önünde oturarak kitap okuma eylemleri gerçekleştirmesi dikkat çekti. Eylemcilerin Kordon'da zaman zaman uçurtma uçurmaları renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.
Eylemlerin yoğun olarak gerçekleştiği Kıbrıs Şehitleri, Kordon ve Alsancak'taki bina ve işyerlerinin duvarlarına yazılan küfür içerikli yazılar İzmirliler'den tepki gördü. Önceki gün eyleme destek veren İzmir Kadın Platformu üyesi bazı kadın göstericiler duvarlardaki küfür içeren duvar yazılarını spreyle kapattı. Vatandaş ve belediyenin önümüzdeki günlerde oluşan bu görüntü kirliliğine karşı çalışma başlatması bekleniyor.
Eylemlerde katılımcılar sadece Gezi Parkı olaylarıyla ilgili düşüncelerini değil başka alanlardaki taleplerini de dile getirdi. Yine Kadın Platformu üyesi kadınların yaptığı bir başka eylem de bunlardan biriydi. Gösterilerde sık sık küfürlü sloganlar atılırken Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyen gruptaki kadınlar bunun yanlışlığına dikkat çeken pankartlar taşıdı. Grup üyesi kadınlar "Küfretmek tacizdir, küfretmeden isyan", "Yaşasın kadın dayanışması" yazan pankartlarla tüm eylemcilere ve vatandaşlara mesaj verdi.
Bu arada Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Susmuş, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen eylemde ögrencilerine ders anlattı. Önceki gün yapılan eyleme katılan öğrencileri, meydanın bir köşesinde toplayan Susmuş, sınav öncesi "maliyet muhasebesi" dersinde konu tekrarı yaptı. Çimlerin üzerine oturan öğrenciler, seyyar tahta üzerinde ders anlatan hocayı pür dikkat dinledi. Susmuş, "Buraya gelen hiçbir öğrencimiz tahrik etme, aşırıya kaçma gibi bir davranış içine girmedi. Bayram havasında ders yaptık" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kordon'a kurulan çadırları kaldırmayacaklarını belirterek, yaşanan sürecin hassas olduğunu dile getirdiler.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme