VAN'DA POLİSE MOLOTOFLU SALDIRI

Van’da yüzleri kapalı bir grup, MOBESE kamerasının bulunduğu direğin altında el yapımı patlayıcıyı infilak ettirip olay yerine giden polis araçlarına taş ve motolofkokteyli attı.
Edinilen bilgiye göre, önceki akşam yüzleri maskeli ve kimliği belirsiz bir grup tarafından, Hacıbekir Mahallesi Hidayet Caddesi ile Mor Sümbül Sokak'ın kesiştiği yerde MOBESE kamerasının bulunduğu direğe patlayıcı madde atıldı. İhbar sonrası olay yerine giden emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, MOBESE direğine yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği tespit edildi. Devam eden olaylarda Doğu Caddesi ile Hidayet Caddesi üzerinde ve ara sokaklarda yüzleri maskeli bir grup, polis ekiplerine yönelik taşlı, molotofkokteylli ve havai fişekli saldırıda bulundu. Gösteriler sırasında eylemciler, polis ve araçlarına 12 adet molotofkokteyli attı.
Polis ekipleri, eylemci gruba yaptıkları anonslarla eylemin yasa dışı olduğu ve dağılmaları yönünde gerekli uyarıda bulundu. Yapılan anonslara rağmen maskeli grup vatandaşın da geçişini engelleyici şekilde cadde ve sokakları barikat kurarak kapattı. Bunun üzerine yüzleri maskeli gruba, TOMA ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi.
Polis ekipleri, çoğu çocuk olan ve karanlıkta yaşanabilecek olumsuz olaylara meydan vermemek için geri çekilirken, ekipler Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yetkilileriyle irtibata geçti. Olay yerinde gelen BDP’li yetkililer, yaptıkları görüşme sonucu grubun dağılmasını sağladı.
Öte yandan opolise taşlı ve molotoflu saldırıda bulunduğu sırada gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.
Yetkililer, Yüzüncü Yıl üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) tarafından 5 kişinin gözaltına alındığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, olay gecesi sadece bir öğrencinin gözaltına alınarak tutuklandığını ifade etti.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme