Atlasjet İstanbul Van seferleri törenle başladı

Rıdvan CAN
Atlasjet Hava Yolları İstanbul-Van uçak seferleri yaz sezonu başladı. Önceki akşam başlayan uçak seferleri nedeniyle Ferit Melen Hava Alanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Atlasjet yolcuları için düzenlenen karşılama törenine Atlasjet Yer İşletme Başkanı Yüksel Atak, Vali Yardımcısı Hakan Alkan,  Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul,  Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanı Yarbay Samim Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ayanıs Turizm sahibi Abdullah Tunçdemir Atlasjet Van Bölge Satış ve Pazarlama Müdürü Umut Sargın ve çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından 210 Van yolcusuyla   önceki akşam saat. 18.20'da kalkan Atlasjet yolcularını taşıyan Airbus 330 tipi uçak saat 20.20'de Van'a iniş yaptı. Uçağın aprona girişi sırasında itfaiye araçlarından karşılıklı su fışkırtılarak şelale oluşturuldu. Atlasjet Yer İşletme Başkanı Yüksel Atak çiçek verilerek halkoyunları ekibi tarafından karşılandı.


Haftanın her günü İstanbul-Van arasında karşılıklı uçak seferleri başlatan Atlasjet Havayolları Yer İşletme Başkanı Yüksel Atak,  yaz sezonun ilk Van uçuşunu gerçekleştirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, '' Van gerek şehir olarak gerekse yolcu kapasitesi olarak bizim önem verdiğimiz destinasyonlarımızdan biridir.  Van Türkiye'nin uzak noktasında ki bir desitnastanasyon ama yolcu potansiyeli ve şirketimiz için iyi olacağını düşündüğümüz bir hat. Van geleceği parlak, hızla gelişen önemli ve güzel bir ilimizdir. Bu sezon ilk uçuşumuzu törenle gerçekleştirdik.  Uzun yıllar Van hattında uçmayı arzuluyoruz'' dedi.
Van Bölge Satış ve Pazarlama Müdürü Umut Sargın ise, Atlasjet Havayolu'nun Van'a seferler başlatmasının ulaşım açısından son derece yaralı olacağını, özellikle uçuş saatleri, 77 TL'den başlayan ekonomik bilet fiyatları ile yolcular farklı kolaylıklar sağlayacağını belirterek şunları söyledi:"Atlas Jet'in ilimize yeni bir hareket, ulaşım imkânı sağlamıştır.  Yolcularımız Atlasjet ile konforlu seyhatin haklı keyfini çıkaracaklardır.  Yolcularımız 77 cm genişliğe sahip deri koltuklarında,  ücretsiz ikramlar ile uçak yolculuğunun gerçek keyfini, konforunu yaşayacaklar.  Önemli hizmetlerimizden biri de yakın da yolcularımız şehir merkezinden servislerimiz ile havaalanına ücretsiz olarak ulaştırılacak, aynı şekilde gelen yolcularımızda Ferit Melen Havaalanından ücretsiz olarak şehir merkezine taşınacaktır. Bu arada Hakkâri ve Yüksekova'dan bilet alan Atlasjet yolcularımızın Ferit Melen Havaalanına ulaşımları da ücretsiz servilerimizle sağlanacaktır. Uçuşların Van'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Düzenlenen karşılama kokteylinin ardından Atlasjet'e ait Airbus 330 tipi yolcu uçağı, Van'dan aldığı 210 kişilik İstanbul yolcusuyla Van'dan uğurlandı.
 
 

Bakmadan Geçme