Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimini İsa Berge kazandı 35 yıllık saltanat sona erdi

Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçiminde bin 530 oy alan İsa Berge başkan seçilirken, yaklaşık 35 yıldır başkanlık görevini yürüten Erdal Toktamış bin 209 oy aldı.

Burhan Ergin

Sınırlı Sorumlu (SS) Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurula oda başkanları, bazı kurum amirleri, banka temsilcileri ve kooperatif üyeleri katıldı. Yoğun ilgi gören genel kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bilanço, gelir gider tablosu ve çeşitli kararlar üyelerin oylarına sunuldu.

Tüm kararlar oy birliğiyle alındı. Adayların yaptığı konuşmaların ardından kapalı zarf usulüyle oylamaya geçildi. Saat 17:00’da sona eren oy kullanma süresi sonunda 2 bin 739 oy’un bin 530’unu alan İsa Berge başkan seçilirken, 35 yıldır başkanlık görevini yürüten mevcut başkan Erdal Toktamış 1209 oy alarak seçimi kaybetti.

14 oyun ise geçersiz sayıldığı seçim sonunda başkan seçilen İsa Berge, kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür ederek, Van halkına hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Metin P. 22 Ocak 2023 07:13

Krallık olmuştu esnaf kefalet değil Aile şirketiydi istediğine kredi var istemediğine para yok deniliyordu.Tebrik ederim sizi Başkan çok sevindik Başarılar

Bakmadan Geçme