VANLILARIN ANKARA'DA EVİ OLACAK

Ankara Vanlılar Vakfı Başkanı Servet Yenitürk, Van'dan Ankara'ya sevk edilen hastaların refakatçileri için butik tarzında otel yapacaklarını belirterek, 'Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 5 katlı bina yeri bulmaya çalışıyoruz. Küçük yerler var fakat biz büyük yer istiyoruz. Hastası olan Vanlı hemşehrilerimizin artık Ankara'da bir evi olacak' dedi.

Burhan Ergin

Ankara Vanlılar Vakfı Başkanı Servet Yenitürk, Vanlılar için güzel hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Yaklaşık 5 yıldır Ankara Vanlılar Vakfı’nın başkanlığını yapıyorum. Ankara’da gerçekten çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. 35 mütevelli heyetimiz mevuttur. Tamamı işadamından oluşuyor. Mütevelli heyetimiz başkanı seçer ama 4 bin 500 civarında üyemiz vardır. Hizmetlerimizle ramazan ayında mağdur ailelerimize gıda yardımında bulunuyoruz. Öğrencilere kırtasiye, burs desteği veriyoruz. Ayrıca taziyelerde, düğünlerde bütün Vanlı hemşehrilerimize SMS yoluyla destek veriyoruz. Ankara’daki Vanlıları birleştiriyoruz. Ankara’da bir de vakıf binamız var. Vanlı hemşehrilerimiz orada güzel vakit geçiriyorlar. Mütevelli heyetimizden kişi başına aylık 100 lira, yıllık bin 200 lira alıyoruz. Sağolsunlar arkadaşlarımızın tamamı ilk yıl verdiler ama ondan sonra yoğun işlerinden dolayı çok fazla vakfımıza uğrayamadı. Yönetimimiz şuan vakıfın işleriyle ilgileniyor. Hiçbir zaman arayıp aidat istemedim. 4 yıldır kendi imkanlarımla vakıf binasının kirasını, elektriğini, suyunu, doğalgazını, internetini ve çalışan insanların maaşlarını karşılıyorum. Vakfımızda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Yer bulur bulmaz hemen çalışmalara başlayacağız”

Ankara’da Vanlıların kalabileceği 5 katlı butik otel hizmete açacaklarını belirten Yenitürk, “Geçtiğimiz yıl bir projemiz vardı. Dönemin valisi pek yanaşmadı ama inşallah bu sene o projemizi gerçekleştireceğiz. Van halkımıza çok büyük hizmetlerimiz olacak. Projemizi Van Valisi Ozan Balcı ve Van TSO’yla da paylaşacağız. Ankara’da birçok ilin vakıfları, dernekleri Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden cüzi miktarlara bina kiralanmış, o şekilde hizmet yürütülüyor. Bizde bunu eski bakanımız Hüseyin Çelik ve milletvekilimiz Abdulahat Arvas beyle görüştük. Onlarda bir çalışma yapıyorlar. Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 5 katlı binanın yerini bulmaya çalışıyoruz. Küçük yerler vardır ama biz büyük yer istiyoruz. Alt katını kahvaltı salonu, Van yemeklerinin yapıldığı yer yapacağız. İkinci, üçüncü, dördüncü katını pansiyon, yurt, butik otel yapacağız. En üst katını da vakıf binası için ayıracağız. Bu otelimizi veya pansiyonumuzu Van’dan Ankara’ya giden hemşehrilerimizin vakit geçireceği yer olsun diye değil. Yıllardır Ankara’da önemli bir sorunu yaşıyoruz. Van’dan Ankara’ya hastası sevk edilen Vanlı hemşehrimizin maalesef Ankara’da gönül rahatlığıyla kalacağı bir yeri yok. Ya hastanede yatıp kalkıyor veya hava sıcaksa parkta yatıp kalkıyor. Bazı hemşehrilerimizin maalesef otele verecek dahi parası yok. Hal böyleyken biz bunu görmezden gelemeyiz. Biz bu projemizi hayata geçirerek Ankara’da Vanlı hemşehrilerimizi kalacak yer aramaktan kurtaracağız. Hatta ve hatta maddi durumu olmayan Vanlılardan ücret dahi talep etmeyeceğiz. Ankara’da Vanlıların evi olacak. Şuan küçük bir desteğe ihtiyacımız var. Biz bunu sayın valimizle görüşüp çözeceğiz. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne talebimizi ilettik. Şuan yer aranıyor. Yer bulur bulmaz hemen çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Vanlı hemşehrilerimize sağlık hizmeti de vereceğiz”

Vanlılara sağlık hizmeti de vereceklerini kaydeden Yenitürk, “Ankara’da taburcu olan hastasına ambulans bulamayan veya uçağa alınmayan hemşehrilerimizin sorununu da şu şekilde çözüyoruz. Şuan A sınıfı bir tıp merkezimiz var. Çünkü külfeti vardır. Donanımlı bir ambulans, doktor, sağlık memuru ve şoförü olmak zorundadır. Bunun maliyeti de aylık 60 bin lirayı aşar. Biz bir tane ambulans şirketiyle anlaşarak bu sorunu da çözdük. Aylık 2 bin lira ödeme yapıyoruz. Bir seferde çağırsak, 30 seferde çağırsak 2 bin lira ödeyeceğiz. 5 yıllık sözleşme imzaladık. Vanlı hemşehrilerimizin hastaneden alınarak havaalanına götürülmesi veya uçaktan alınıp hastaneye götürülmesi gibi hizmetler verilecek. İnşallah vakıf binamız bittikten sonra bunu da hayata geçirerek mağduriyeti gidereceğiz. Vakıf binamızı tam faaliyete soktuğumuz zaman Van TSO için bir oda vereceğiz. Ayrıca milletvekillerini temsil eden bir oda ayıracağız” şeklinde konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme