VEDAŞ'tan, öğrencilere enerji verimliliği eğitimi

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Enerji Verimliliği Haftası kapsamında hizmet bölgesindeki okulları ziyaret ederek öğrencilere enerji verimliliğini anlattı.

Basın Bülteni

Ocak ayının ikinci haftası olarak belirlenen Enerji Verimliliği Haftası kapsamında  enerjinin bilinçli kullanılmasına yönelik farkındalık yaratacak etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerindeki okulları ziyaret eden VEDAŞ, öğrencilere enerji verimliliği hakkında sunum yaptı.

Enerjinin etkin kullanılmasının önemini vurgulayan VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu şu ifadelerde bulundu: “Enerjinin  bilinçli kullanılması ve her şeyde olduğu gibi enerjide de israfın önlenmesi sürdürülebilir bir dünya için oldukça kritik bir konu. Çeşitli platformlarda buluştuğumuz tüm paydaşlarımıza enerjinin verimli ve tasarruflu kullanılmasının önemi ve gerekliliği konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Toplumsal bilinçlenmenin küçük yaşta oluşturulması amacıyla da anaokulu ve ilköğretim çağındaki öğrencilerimizle buluşarak enerjide verimliliği ve tasarrufu anlatan sunumlar yapıyoruz. Öğrencilerimize yaptığımız sunumun ardından enerjinin verimli kullanıldığı bir dünyayı resmetmelerini istedik ve çok güzel geri dönüşler aldık. Daha temiz, yeşil ve sürdürülebilir bir doğa için enerjinin bilinçli kullanılmasının önemini resmeden küçük öğrencilerimizle yıl boyunca buluşarak benzer etkinliklerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Bu yıl 09-15 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası hakkında açıklamalarını sürdüren Okuducu; “İklim değişikliklerinin önüne geçmek, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için enerjinin verimli ve tasarruflu kullanılması konusunda bilinçli davranmalıyız.” ifadesinde bulundu.
 

Bakmadan Geçme