AŞIKLAR KÜLTÜR EVİ'NİN BU HAFTAKİ ONUR KONUĞU İŞADAMI CELAL ŞEVGİN OLDU

Van'da geçtiğimiz ay hizmete açılan Van Âşıklar Kültür Evi'nde her Cuma akşamı Aşıkların atışması, türkü ve şiir dinletileri sunuluyor.

Basın Bülteni

 Bölgenin işadamlarından Şevginler Group Yönetim Kurulu Başkanı Celal Şevgin,  kültür evini ziyaret ederek Vanlı Âşıkları dinledi ve işyerine bereket duası tablosu hediye etti.

Âşık Çağlari (Mehmet Akçay) ve Ozan Kâzımi (Kazım Gülle) tarafından düzenlenen gecede, Kültür Evi'ne gelenler unutulmaz saatler yaşıyor.

Urartu Oteli karşısında, Büyükşehir İş Merkezi yanında hizmete açılan Van Âşıklar Kültür Evi'nde, her hafta Cuma akşamları şiir ve müzik dinletileri yapılırken, düzenlenen programlar ise ilgi odağı oldu.

Bu hafta kültür evinin konuğu Vanlı hayırsever İşadamı Celal Şevgin oldu. Aşıklar, programa onur konuğu olarak katılan İşadamı Celal Şevgin’e “Hoşgeldiniz Sefa Getirdiniz Hayırsever Celal Şevgin” başlıklı metiyetleri dizerek onure etti.

Kültür Evi'ne çeşitli ikramlarda bulunan ve bereket duası içeren tablo hediye eden İşadamı Şevgin, Van'da her kesimin bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere ve ilin sanatçılarına destek olması gerektiğini dile getirdi.

Şevgin, emekli sanatsever isimlerden biri olan Sefer Yuka tarafından hizmete açılan ve her Cuma akşamı sanatseverlerin bir araya geldiği Âşıklar Kültür Evi'ne sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek, "Bizler de bu şehirde yaşayanlar olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Van Âşıklar Kültür Evi'nin daha iyi yerlere gelmesi için çabalayacağız. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Âşık Çağlari ve Ozan Kâzımi ağabeyimiz de söyledikleri türkülerle, sergiledikleri atışmalarla buradaki herkesi mutlu ettiler. İnşallah önümüzdeki haftalarda yanıma başka değerli isimleri de alarak bu kültür evine geleceğim" dedi.

Vanlı Şair Adnan Özkan'ın kendisine ait şiirleri okuduğu, Ekrem Babier ve Menderes Balkaya'nın da türkülere eşlik ettiği programda, Vanlı Ressam İsmet Olcay da Toprakkale'ye çok büyük puntolarla, 'Dünyada Van' yazısı yazma projesinin olduğunu dile getirdi.

Sobada tarçın ve çiğ köfte ikramlarının yapıldığı programa; DHA Bölge Müdürü Feyat Erdemir, Eğitimci-Yazar Nedim İlikçi, basın mensupları ve sanatseverler katıldı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme