MAVİ FULARLI KADINLAR AŞIKLAR GECESİNDE BULUŞTU

Sosyal medyada bir araya gelerek 20 bine yakın üyesi bulunan Van Yemekleri Dostları Grubu Mavi Fularlı Vanlı kadınlar grubu, aşıklar gecesinde bir araya geldi.

Evren Doğruer

Van’da herhangi bir derneğe, vakfa, kuruma bağlı olmadan, hiç bir yerden maddi destek almadan tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak Van Yemeklerini tanıtmak, belgelemek, sosyal yardım etkinlikleri gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelen Van Yemek Dostları Mavi Fularlı Kadınlar, Âşık Çağlari (Mehmet Akçay) ve Ozan Kâzımi (Kazım Gülle) tarafından atışmaların gerçekleştiği, türkülerin söylendiği aşıklar gecesine katılarak davetlilere ikramlarda bulundular.

“Van’ımızın kültürünü birlikte yaşatıyoruz”

Mavi Fularlı kadınlar temsilcisi Nuran Demirhan, “Gönüllü olarak tanıtımlarımıza devam ediyoruz. Bizler gönüllü olarak kendi çabalarımızla onlarca başarılara imza attık. Bu grup gönüllü grup, her hangi bir derneğe veya vakıfa bağlı değildir. Şimdiye kadar hiçbir şekilde din, dil, ırk ayrımı yapmadan yola devam ediyoruz. Amacımız bizden sonraki nesillere Van yemekleri tarifleri ve yapımını anlatmak sunmak ve unutturmamaktır. Her hafta Saklı Cafe’de Van’ımızın dertli, aşık ozanlarından Aşık Çağlari ve Dertli Kazım tarafından düzenlenen aşıklar gecesine katıldık. Yöremizin kültürel geleneklerini, göreneklerini elimizden geldiğince hep birlikte yaşatmaya devam ediyoruz. Gecede Van türküleri eşliğinde, Van manilerini okuduk. Çay kültürümüzde, hedik, kavurga, Van pastası, kuru meyveler ve ayvalı, limonlu çayımızı misafirlerimize ikram ettik. Saklı cafenin yapmış olduğu çiğ köfte gecemize renk kattı. Ozanlarımız her Cuma akşamı aşıklar gecesi programı düzenleyerek Van’ın kültürünü yaşatmaya devam ediyor” dedi.

Bakmadan Geçme