Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre İstanbul'un doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri yağmurlu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi karla karışık yağmurlu olacak. Akşam saatinde Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Van, Muş ve Bingöl çevrelerinin yağmurlu; iç ve yüksek kesimlerin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

Bakmadan Geçme