BELEDİYE BAŞKANLIKLARINA TALİBİZ

İlhan Siyahtaş
Van'da teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Hür Dava Partisi (Hüda Par) Van İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan bereberindeki Merkez İlçe Başkanı Abdullah Özdek, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Taşan, Muzaffer Balıkçı ve üye Ahmet Şaş ile birlikte gazetemize ziyarette bulundular.
Yazıişleri Müdürümüz İkram Kali'ye parti kuruluş amaçlarını ve siyasi hedeflerini anlatan Fevzi Doğan, Van merkez başta olmak üzere 38 il ve ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Konuklarına nazik ziyaretten dolayı teşekkür eden İkram Kali, parti yöneticilerine siyasi çalışmalarında başarılar diledi.
"TÜRKİYE'DE BÖLÜNME OLMAZ, BU MÜMKÜN DEĞİLDİR."
Hedefimiz 45 ilde teşkilatlanarak 2014 seçimlerine yasal olarak katılmaktır diyen Fevzi Doğan, " Hüda Par mevcut siteme karşı, İslam ve insanı referans alarak kurulan siyasi harekettir. Halkın değerlerinden uzak anlayışlara karşı kurulan bir partiyiz. Halkımızdan teveccüh görüyoruz. Mecliste olmadığımız halde barış sürecini destekliyoruz, hatta diyoruz ki bu çözüm süreci eğer iki partinin iktidarına sebep olacaksa yine de olsun istiyoruz. Çünkü İslam, bir insan canın çok değerli olduğunu söyler. Bu açıdan bu süreci destekliyoruz. Samimiyetle söylenmiş sözleri olumlu buluyoruz. En azından dört aydır hiçbir insanın burnu dahi kanamadı. Bunlar sevindirici ve güzel gelişmelerdir. PKK ile yapılan görüşmeleri de uygun buluyoruz. Ancak süreçte bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşları, tüm kanaat önderleri, tüm toplumu dikkate almalıdır. Bugün Türkiye'de 20 milyona yakın Kürt insanımız var. Kürtleri temsil ettiğini söyleyen partinin oy oranı ise 4-5 milyondur. Demek ki Kürtler sadece bu parti tarafından temsil edilmiyorlar. Dolayısıyla Kürt sorunu, çözümler konuşulduğu zaman toplumun tamamı muhatap alınmalıdır. Çözüm ve anayasa sürecinde Kürt sorunu sadece bir partinin bütününe kurban edilmez. Biz bu sorunun bir daha çıkmayacağı inancındayız. Kürt sorununda anayasa çerçevesinde güvence verilmesi gerekir. En azından Kürtçe ikinci resmi dil olmalıdır. Müslüman Kürtler Müslüman Türkler gibi eşit haklara sahip olmalıdırlar. Bölgemizde Ezdiler de var, bunlara da hakları tanınmalıdır. Kürt toplumuna siz bugün ayrılın deseniz bile ayrılmazlar, çünkü kendileri bunu söylüyor. Toplum olarak bizde biliyoruz ki Türkiye'de bölünme olmaz, bu mümkün değildir. Eğer bir yerde bir bataklık varsa onu kurutmak gerekir, bu sorunun nereden çıktığını bilmek gerekir" diye konuştu.
AK Partinin ekonomik kalkınmasını takdir etmek gerektiğini belirten Fevzi Doğan, toplumun sadece maddi yönden kalkınmasının yetmediğini, bu nedenle manevi sorunlar yaratan karma eğitime karşı olduklarını, 13-14 yaşına kadar inen uyuşturucu, fuhuş, açıklık ve saçıklığın önlenmesi gerektiğini söyledi.
"HALKA SİLAH DAHİ DAĞITILDI, ÇIKIN SURİYE GİBİ AYAKLANIN DENİLDİ"
Toplumun değersizleştiği bir dönemde HüdaPar'a gönül veren insanların yıllardır Mustazaflar Derneği çatısı altında çalıştıklarını anlatan Doğan." Gerek bu dönemde gerek geçmiş dönemlerde camiamıza yönelik hep şiddete kadar varan sorunlarla karşılaştık. Hatta 90'lı yıllarda PKK'nın İslami camiaya yönelik kıyımları oldu. Buda yetmedi devlet 2000 li yıllarda bölgedeki camiye giden insanlara operasyonlar yapıp on bine yakın insanımızı gözaltına aldı. Bugün bu camiadan 500'e yakın insan halen cezaevinde yatıyor ve çoğu müebbet yemiş. Buda yetmedi 2000 yıllarda ki süreçte Mustazaflar Derneği bir partinin yapamayacağı etkinlikleri bölgede yaptı. Derneğimize çeşitli cezalar yağdırıldı. Bölgede bilindiği gibi İslami camiaların toplumu bütünleştirme adına çok büyük katkıları olmuştur.
Bu süreçte eğer ki bölgede İslami çalışmalar yapılmamış olsaydı, Müslüman Kürtler, Müslüman Türkler kardeştir demeyen camialar olmasaydı şimdi bölgemizde kan gövdeyi götürmüştü. Şemdinli'de, Hakkâri'de, Şırnak'ta son zamanlarda halka silah dahi dağıtıldı, çıkın Suriye gibi ayaklanın denildi. Ama halk ne dedi biz Müslüman'ız, kardeşiz dedi. Bölgedeki Müslüman camianın bu anlamda çalışmalarını göz ardı etmemek gerekir." diye konuştu.
"HÜDA PAR İSLAMİ KÜRT PARTİSİ DEĞİLDİR"
İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, dernekten partileşmeye geçtiklerini söyledi. Doğan," Çalışmalar büyüdü ve önce dernekler sürecine geçildi, Diyarbakır da Kutlu Doğum etkinliklerinde milyonların katıldığı mitingler düzenlendi. Devlet bir bahane ile Mustazaflar Derneği'ni kapattı. Dernek kapatıldıktan sonra yapılan istişareler sonucunda Türkiye'de sisteme karşı İslami referans alan bir parti kurulmasına karar verildi. Biz kendimizi asla Türk veya Kürt İslam sentezi olarak görmüyoruz.
Bunu İslami düşüncemize ters görüyoruz. Yani İslam partisi bir milleti bir ırkı temsil etmez, çünkü İslam böyle bir din değildir. Bu bölgeden çıkan bir parti olduğumuz için Kürtlerin ikinci bir partisi gibi lanse edilmeye başlanıldı. Hüda Par İslami Kürt Partisi değildir. Partimizin ismi Hür Dava Partisidir. Hürriyet tüm insanlar içindir. En büyük hürriyet İslam da bulunmaktadır. Biz bunun inanıyoruz. Hüda Par tek Müslümanların partisi de değildir, tüm insanların partisidir, çünkü Müslüman olmayanlarda ülkemizde yaşamaktadır. Sonuç olarak biz özellikle 2014 yerel seçimlerine iddialı hazırlanıyoruz.
Van ve diğer illerde belediye başkanlıklarına talibiz. Farklı partilere oy vermiş sisteme karşı olan seçmenlerin tamamından oy almayı hedefliyoruz. Bu yönde yoğun çalışma içindeyiz." dedi.

Bakmadan Geçme