DenizBank'tan esnaflara POS desteği

Berk İlhan
Yazar Kasa, Pos cihazı ile birleşerek "yazarkasa POS" oldu. Esnaf ve sanatkarlara sağladığı çözümlerle destek olan DenizBank hem POS hem yazarkasa özelliği taşıyan yazarkasa POS cihazını Vanlı esnaflar, serbest mali müşavir ve muhasebecilere tanıttı. Tanıtım toplantısına, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, Denizbank  Başkent  2. Bölge Satış Müdürü  Yılmaz Karaca, Van Şube Müdürü İlker Murat Durgun, Bölge Üyeişyerleri Yönetmeni Mete  Çaldıran Van Şubesi Portföy Yöneticileri Ömer  Aksu, Uğur  Zorer, R Çağlar Kahraman, ve Tarlan Yörük  katıldı.
Denizbank  Satış Müdürü Yılmaz  Karaca  yazarkasa POS   tanıtm  toplantısında  yaptığı konuşmada esnafın hayatını kolaylaştırmak  için Türkiye'de  bir ilke  öncülük ettiklerini  söyledi. Karaca, "  Başta esnafımız olmak üzere  tüm KOBİ'ler  için 2008'de İşletme Kart'ı geliştirdik. Bu ürünümüzün 235 bin kullanıcısı bulunmaktadır.  Kısa bir süre  önce   MT  Bilgi   Teknolojileri   işbirliğinde  yazarkasa  POS'u geliştirerek esnaflarımızın hizmetine sunmaya başladık. Yazarkasa POS'un öncüsü Denizbank'tır.1 Temmuz 2013'ten  itibaren özellikle  ayağa hizmet  götüren   restoranların, sucuların, tüpçülerin  ve mobil  hizmet  götüren tüm esnafın ilgili kanun gereği yazarkasa POS'u kullanması  zorunlu olacak.DenizBank  olarak bizi tercih edecek esnafımıza   önemli kolaylıklar  sağlıyoruz"  dedi.
Yazarkasa  POS cihazının alınmasında  esnaflara koılaylık sağlayacaklarını ifade eden Karaca," Yenilikçi hizmetleri ile farklılaşan DenizBank,  yazarkasa POS'u  KOBİ İşletme Kart ile 36  ay,  ayda 2 bin   lira harcama sözü  veren esnafımıza  bedelsiz ve geri iadesiz  vermektedir. Bunun yanı sıra  esnafımıza taksitlendirme ve komisyon oranlarında birçok fırsat  sunmaktadır. Yeni yazarkasa POS  ile işyerlerinde POS  kalabalığına, karmaşasına da son verilmektedir. Yazarkasa  POS ile 54  banka işlemi yapılabilecektir"dedi
Tanıtım toplantısında yazarkasa POS cihaz imkanının esnaflara sunulmasından memnuniyet duyduğunu  belirterek DenizBank yetkililerine teşekkür eden ESOB Başkanı Faruk Alpaslan, kayıt  dışı  esnafın kayıt altına alınmasını ve esnaflara teknolojik değişimde yardımcı olunmasını ve  kolaylıklar sağlanmasını istedi.
DenizBank Van Şube Müdürü İlker Murat Durgun  katılımcılar  teşekkür ederek, esnaflara her  türlü detek sağlayacaklarını  söyledi.
VERA YAZARKASA POS NEDİR?
Türk mühendisleri tarafından  imal edilen yeni yazarkasalarda EFT-POS özelliği bulunuyor. Yani kredi kartı işlemleri yazarkasa üzerinden yapılacak. Kredi kartını geçip, fiş kesmemek gibi bir keyfiliğe izin verilmeyecek. Harici olarak kullanılacak POS cihazları da bu yazarkasaya bağlanacak.  Vera Delta yazarkasa fişi ve banka POS sliplerini tek cihaz üzerinden yazdırabilen ve takibini sağlayan teknoloji mali ve banka verilerini eşleştirebilen mimarisi ile ölçülebilir, güvenilir ve denetlenebilir bir otokontrol sistemi sunuyor.

 

Bakmadan Geçme