ÖZALP İLK SİNEMASINA KAVUŞTU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Özalp Meslek Yüksek Okulu (MYO) tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan proje dahilinde ilçeye kazandırılan ilk sinema, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Özalp MYO’da yeni kurulan 110 kişilik sinema salonunun açılışı için düzenlenen törene YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Özalp Kaymakamı İsmail Çiçek, Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Taşyürek, Özalp MYO Müdürü Doç. Dr. Nazmi Yüksek ve öğrenciler katıldı. Protokol tarafından kurdele kesimi ile başlayan törende konuşan Okul Müdürü Doç. Dr. Nazmi Yüksek, toplumun önemli bir kesimini oluşturan gençlerin ruhsal, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini olumsuz etkileyecek eğlence merkezlerinden, sokaklardan ve oyun salonlarından kurtaracak bu projeyi hazırlayarak hayata geçirmeyi bir görev ve sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. Projenin en büyük çıktısının gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmasına vesile olacağını ifade eden Yüksek, “Gençlerimizin zamanlarını daha iyi bir şekilde geçirebilecekleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için böyle bir çalışma başlatıldı. Ayrıca salonun sadece sinema salonu olarak değil, yeri geldiğinde konferanslar ve seminerler gibi mesleki eğitim programlarının yapabileceği bir ortam olarak sunulmasını istiyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Salonun sadece okul öğrencilerine değil, tüm ilçe halkına hizmet sunacağını ifade eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, “Yeri geldiğinde eşiyle, dostuyla, çocuğuyla tüm ilçe halkına açık olacak bir sinema salonu olduğu gibi, aynı şekilde sinema saatleri dışında da ilçe halkının farklı etkinlikleri yapabilecekleri bir ortam olacağını söylemek istiyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Van Valiliği olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Okulda bir sinema salonunun açılmasına çok sevinen öğrenciler ise, ilçede sosyal aktivitelerin ve etkinliklerin yapabileceği bir ortamın olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, sinema salonunun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etiklerini ifade ettiler.

Bakmadan Geçme