İLK TOKİ EV DAĞITIMI KEVENLİ'DEN

Vansesi Özel

Erciş ve Van'da TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 2 bin 374 konutun dağıtım ve kura çekim işlemleri sayılı günler kaldı. Yaklaşık Bin 88 konut Erciş ilçesinde, bin 370 konut Van merkez Kevenli-Bostaniçi bölgesinde hak sahibi depremzedeleri bekliyor. Kevenli-Bosaniçi bölgesinde dağıtılacak olan konutların kura çekimine Bostaniçi, Serhat, Karşıyaka ve Esenler mahallelerinde ikamet eden, tespit edilen hak sahibi depremzedeler kura çekimine katılacak. Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kura çekimine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Vali Münir Karaloğlu ve bir çok yetkilinin katılacağı öğrenildi.
 
 
Kura çekimleri yerleşim bölgesine göre yapılacak
 
Öte rafatan Anadolu Ajansına açıklamalarda bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu konuıt dağıtımında komşuluk ilişkilerinin göz önüne alınacağını belirtti.

Van merkezde 5 ayrı bölgede afet konutu inşa edildiğini bildiren Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Kura çekimi için her bölge için kendi çevresindeki mahallelerin taksimi yapıldı. İnsanları kendi mahallelerinden koparıp da çok uzak bölgelere götürmek istemiyoruz. Bir de komşuluk ilişkilerinin devam etmesi için eski mahallelerine yakın alanlarda ürettiğimiz konutlara vatandaşlarımızı yerleştireceğiz. Bu bölgeye en yakın mahallelerde evleri yıkık, ağır hasarlı olan ve TOKİ ile taahhütname imzalayan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

Depremzede kiracılaraTOKİ şartlarına göre  konut fırsatı

Karaloğlu, Van merkez ve Erciş'te yapılan konutların, hak sahibi sayısından fazla olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Fazla kalan konutlar için önümüzde iki durum var. Birinci öncelik olarak kesin hasar tespit listemizde evi yıkık ve ağır hasarlı olduğu halde arsa veya başka hukuki probleminden dolayı bizimle hak sahipliği protokolü imzalamayan vatandaşlarımız var. Mevcut yasaya göre hak sahibi olamayan bu vatandaşların sorunlarını çözmek için halen AFAD Başkanlığı bir çalışma yaparak hukuki altyapı hazırlığı yapıyor. Bu çalışma tamamlandığında kalan konutlardan bir kısmı, bu vatandaşlarımıza verilecek. Elde kalan diğer konutlardan da deprem olduğu anda kiracı olan vatandaşlarımızın yararlanmasını istiyoruz. Kiracılar konut sahibi olurken AFAD şartlarında değil, TOKİ şartlarına göre ev sahibi olabilecekler."

vanhaber, van haber, van, haber
deprem, toki, konut, depremzede, erciş, kura çekimi

Bakmadan Geçme