İlim Yayma Cemiyeti’nden Yılsonu Programı

Van İlim Yayma Cemiyeti (İYC) ile Kocaeli İYC tarafından “99’dan 999’a Eğitim Seferberliği ve Kardeşlik Projesi” kapsamında yılsonu programı düzenlendi.

Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Milli Eğitim Müdürü Kiyasettin Kırekin, bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, yatırımların en iyisinin insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, insana yapılan yatırımın da en iyisinin eğitim olduğunu söyledi. İYC’nin bu anlamda Türkiye’de kurulan ilk cemiyetlerden biri olduğunu ve bu nedenle sorumluluğun çok olduğunu ifade eden Taşyapan, “Şu anda Türkiye’nin hemen hemen her yerinde şubeleri olan İYC, bu kapsamda oradaki insanlarımıza ve çocuklarımıza hizmet ediyorlar. Buradaki de bir deprem kardeşliği ile başlamış bir ilişkidir. O zor zamanda gençlerimizi buradan alıp götürmüşler, eğitimlerinin aksamaması için el atmışlar ve daha sonra da bunun kalıcı olması için projeler geliştirmişler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve onları kutluyorum” dedi.

Vatanını, milletini seven, milli manevi duygularına sahip inançlı yeni nesillerin ülkenin kurtuluşu olacağına vurgu yapan Taşyapan, “Bu kurtuluşu da bu kardeşlik pekiştirecektir. Kardeşliğin en önemli şartı inanç birliğidir. Kardeş olmak için başka çerçeve aramak gerekmiyor. Mümin olmamız, kardeş olmamız için yeterli şarttır. Ama kardeşliğimizi pekiştirmek için değişik çalışmalar yapmamız da gerekiyor” şeklinde konuştu.

Van İYC Şube Başkanı Abbas Güngör ise, eğitimin üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birisi olduğunu belirterek, Kocaeli İYC Şubesi’nin bu kapsamda Van’a açtığı kucağın çok anlamlı olduğunu söyledi. Kentte meydana gelen depremlerin hemen ardından Kocaeli İYC Şubesi’nin Van’dan yüzden fazla öğrenciyi alıp eğitimlerini devam etmelerini sağladıklarını ifade eden Güngör, “Kocaeli İYC daha sonraki yıl ise bizden 75 öğrenci istedi. Bizde Van, Hakkari ve civarındaki ilçelerden toplayarak bu öğrencilerimizi Kocaeli’ye gönderdik. Bu öğrencilerimizin yetiştirilmesinde bütün masraflarını karşılayıp okuttular. Ben bu anlamlı yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaeli İYC Şube Başkanı Feyzi Utaş da, Van’da meydana gelen depremin hemen akabinde kentte geldiklerini belirterek, bu konuda yetkililerle görüştüklerini ve okulu yıkılan öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için harekete geçtiklerini söyledi. İlk sene 110 öğrenciyi Kocaeli’ye götürdüklerini ifade eden Utaş, “Bu öğrencilerden yaklaşık 40’ı İlim Yayma Cemiyetimizde misafir ettik. Sene sonunda düzenlenen veda programında gençlerimiz, bizi bize anlattılar. Bizlere hedeflerini, hayallerini, nasıl bir kardeşlik, nasıl bir Türkiye, nasıl bir gençlik ve nasıl bir kardeşlik hayal ettiklerini bize anlatınca çok duygulandık. Hakikaten güzel bir iş yapmışız diyerek, bu gençlerimizin sadece bir yıl değil bundan sonraki yıllarda da elinden tutmak amacıyla yola çıktık. Eğitimde zor bölgeler olan Van, Hakkari ve Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gençlerimize eğitim imkanını sunmak amacıyla buralara geldik. Öğrencilerimizin evlerinde misafir olduk. Onlar bize misafir oldular. Böylece güzel bir kardeşlik havası oluştu. Allah’ın izniyle bu kardeşlik havası, kıyamete kadar devam edecek ve bizi birbirimizden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Program, öğrenciler tarafından hazırlanan halkoyunları ve koro ile sona erdi.

Bakmadan Geçme