İlhan: Liyakatlı ve Van'ı bilen insanlara görev verilmeli

Vali Mehmet Emin Bilmez'in Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirilmesiyle Van Valiliği görevine atanan Ozan Balcı'ya çağrıda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 'Sayın Valimize çağrımız, belediye işleri ile valilik işlerini ayrı yürütmesi, bu anlamda gerçekten şehri tanıyan, şehrin problemlerine hakim insanlara danışarak, bu milletin parasını israf etmeden, çarçur etmeden, ellerindeki yetkiyi insanların faydasına kullanmasıdır. Kendilerine başarılar diliyoruz. Umarım faydalı işler yaparlar, bizde kendilerinden gittikleri zaman razı oluruz' dedi.

Burhan Ergin

Her hafta Van’ın ve ülkenin sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm üreten Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan bu hafta Van Valiliği görevine atanan Ozan Balcı’ya çağrıda bulunarak, “Van’ın sorunlarını öncelik sırasına göre çözüm üretmeniz ve bu şehre faydalı hizmetler yapmanızı umuyor yeni görevinizde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

“Yeni görevinizde başarılar diliyoruz”

Vali Ozan Balcı’nın Van’ı tanıyan, deneyimli, liyakatli insanlarla çalışması gerektiğini söyleyen İlhan, “Sayın Valimize öncelikle Van’ımıza hoş geldiniz diyoruz. Vali Beyin deneyimli, birikimli, tutarlı ve çalışkan olduğu yününde duyumlar aldık.  Fakat Van daha önce görev yaptığı şehirlerden farklı!. İlimizde zaten başlı başına büyük bir sorumluluk olan Valilik görevinin yanında her ne kadar kabul etsek de etmesek de Kayyum uygulamasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmek gibi bir sorumluluğun da altına girecektir. Geçmiş dönemlerde Valilerin etrafını çevreleyen, şehri tanımayan, deneyimsiz, liyakatsiz kişiler Van’a ciddi anlamda zarar verilmesine neden oldu. Örnek vermek gerekirse defalarca sökülüp yapılan Maraş caddesinde ki orta refüjler ya da yapıldığı günün ertesi bozulan Edremit TOKİ’nin yolları gibi birçok işi sayabiliriz. Van son yıllarda her alanda ve her anlamda geri bırakılan şehirlerin başında gelmektedir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Valimize dostane tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. Öncelikle etrafınızda ki ekipleri yenilemelisiniz, şehri tanıyan, deneyimli, liyakatli insanlardan oluşan, size gerçekleri söyleyecek ciddi kişilerden ekipler kurmalısınız. Van’ın sorunlarına öncelik sırasına göre çözüm üretmeniz ve bu şehre faydalı hizmetler yapmanızı umuyor yeni görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.

“Umarım faydalı işler yapılır”

Milletin parasının çarçur edilmemesi gerektiğini söyleyen İlhan, “Van, özellikle depremden bu yana, birçok sorununu çözemediği gibi yeni sorunlar üretti. Van Türkiye’nin en önemli ve en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Fakat içerisinde sorunlar ve problemler yumağıyla boğuşan, işsizliğin zirvede olduğu, sınır kenti olmasına rağmen sınır ticaretinden istifade edemediği, yanı başında bulunan İran’dan faydalanamadığı, 300 kilometrelik bir sınırda, sınır kapısının yarım yamalak açık olduğu, ticaretin olmadığı bir il konumunda. Bunun yanı sıra gençlerinin batıya çalışmaya gittiği veya ilimiz içerisinde çok komik ücretlerle, sigortasız bir şekilde çalıştırıldığını hep bilmekteyiz ve görmekteyiz. Van, 2021 yılında resmi rakamlarla nüfusu azalan illerden biri oldu. Türkiye’de doğum oranın en yüksek olduğu 5 şehirden biri olan Van, nüfusun azaldığı kentler arasına girdi. Bu aslında Van’ın geldiği noktanın en büyük delili ve göstergesidir. Nüfus azalırken, niteliksiz bir nüfusu transfer eden bir il konumuna geldi. İşsiz, yeni kentleşmeye aday ham nüfus bu şehre gelirken, şehirleşme konusunda sıkıntısı olmayan, ekonomik olarak daha iyi olan insanların, bu şehri terk ettiğini görmekteyiz. Aslında bu geleceğimiz adına ciddi sıkıntıların baş göstereceğine işarettir. Bugün Van Gölü en önemli konularımızın arasında yerini alır, Van Gölü bugün doğu illeri arasında Van’ı ısıtan, iklimini değiştiren, avantajları büyük olan bir göldür. Büyük avantajlara sahip olan Van, birçok parametrede, gayrisafi millî hasılada olsun, farklı alanlarda olsun, sondan ya ikinci, ya birinci yada dördüncü sırada yer alıyor. Bizim Sayın Valimize çağrımız, belediye işleri ile valilik işlerini ayrı yürütmesi, bu anlamda da gerçekten şehri tanıyan, şehrin problemlerine hakim insanlara danışarak, bu milletin parasını israf etmeden, çarçur etmeden, ellerindeki yetkiyi insanların faydasına kullanmasıdır. Kendilerine başarılar diliyoruz. Umarım faydalı işler yapılır, bizde kendilerinden gittikleri zaman razı oluruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme