İLHAN: İNSANLAR HAYAT PAHALILIĞINDAN DOLAYI GEÇİNEMİYOR

Yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çeken ve ülkenin asıl meselesinin hayat pahalılığı olduğunu belirten Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 'Gıdadan temizliğe, züccaciyeden tuhafiyeye, kırtasiyeden endüstriyel ürünlere, elektrik, su, doğalgaz, odun, kömür fiyatlarının her gün artması nedeniyle geçim sıkıntısı yaşanmaktadır' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Her hafta düzenlediği basın toplantısıyla Van’ın sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerilerini açıklayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta yaşanan ekonomik sıkıntıyı gündeme getirdi.

“Tencereler boş kalmakta, zor kaynamaktadır”

Başkan İlhan yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her geçen gün artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlarımız geçinemez olmuştur. Yaşanan sıkıntıların temeli her geçen gün gıdadan temizliğe, züccaciyeden tuhafiyeye, kırtasiyeden endüstriyel ürünlere, elektrik, su, doğalgaz, odun, kömür fiyatlarının her gün artması nedeniyle geçim sıkıntısı yaşanmaktadır. Geçim sıkıntısı beraberinde iflasları, boşanmaları, hatta intiharlara kadar giden süreci tetiklemektedir. Örnek olması açısından birkaç parça gıdanın 2 yıllık fiyat farkını kıyaslarsanız aradaki farkı görürsünüz. Artık tencereler boş kalmakta, zor kaynamaktadır. Bugün ülkemiz genelinde 20 milyona yakın vatandaşımız sosyal yardım almaktadır. Elbette sosyal yardım yapılmalıdır fakat asıl olan kimsenin yardıma muhtaç olmadığı bir sistemi kurmaktır” dedi.

Bakmadan Geçme