İL MÜFTÜSÜ'NDEN GEVAŞ İLÇESİNE ZİYARET

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Gevaş ilçesini ziyaret etti.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Gevaş ilçesini ziyaret etti. 
Gevaş Gençlik Merkezinde din görevlileri ile müftülük personeline yönelik bir toplantı düzenledi. Bayan Kur'an Kurs öğreticileriyle de yaptığı toplantıda bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, il müftülüğü olarak periyodik bir şekilde ilçeleri ziyaret ettiklerini söyledi. Burada ilçe müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Arvas, “İlçede görev yapan tüm din görevlileri ile mesleki konularda bilgilendirme ve çalışma esaslarımızı tekrar gözden geçiriyoruz. Bunların istek, dilek ve temennilerini alıyoruz. Varsa aksaklıklarımızın neler olduğunu tespite çalışıyoruz. İlçede görev yapan bayan kuran kursu öğreticileri ile aynı şekilde toplantı yapıyoruz. Yeni açılan kuran kurslarımızdaki öğrenci durumu, fiziki mekan, eğitim ve öğretim müfredatıyla alakalı gözden geçiriyoruz. Hizmet esnasında karşılaştıkları sorunları dinliyoruz” dedi.
Ayrıca Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’nun kurulması çalışmalarını ele alarak hızlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Arvas, “Bu büroya tüm vatandaşlarımız gelip görevli arkadaşlarımızdan dini ve ailevi sorunları dile getirip bilgi alıp ve her konuda danışabileceklerdir. Bu çalışma bir ilk olarak yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Arvas ve beraberindekiler daha sonra Gevaş İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencilerle hasbıhal etti ve dini kitap dağıttı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe’yi makamında ziyaret eden Arvas, Kaymakam Akmeşe’ye Kur’an-ı Kerim meali ve İslam ilmihal kitaplarını hediye etti.

Bakmadan Geçme