İkinci el eşya satanlar site istiyor

Hacı Yılmaz
Van'da, ikinci el ev eşyası ürünlerin satışında durgunluk yaşanıyor. Eski yıllara göre işlerinin kötü olduğunu belirten Berçem Evkur Yetkilisi Mahmut İlmen, kaliteli ikinci el eşya bulmada büyük bir sorun yaşadıklarını belirterek ikinci el eşya satan dükkanların site içinde bir araya toplanmasını istedi.
Mahmut İlmen, gazetemize yaptığı açıklamada, Van'da yaklaşık olarak 80 ikinci el ev eşyası satıcısı bulunduğunu belirterek, işi bilen veya bilmeyen herkesin ikinci el dükkânı açtığını, bununda işlerin  düşmesine neden olduğunu söyledi. İlmen, bütün ikinci el eşya satıcılarının bir araya toplanmasını isteyerek şunları ifade etti;  " Bir araya toplanmak,  daha uygun koşullarda hizmet vermek istiyoruz. Bu eşya satanlar ile alanların yararına olacaktır.  Belediye bunu rahatlıkla gerçekleştirebilir. Van'ın buna ihtiyacı var" dedi.
Birçok vatandaşın evlerini deprem sonrası TOKİ konutlarına taşıması nedeniyle işlerinin olumsuz etkilediğini belirten İlmen, "  TOKİ konutlarına taşınan vatandaşlarımızın sıkıntısı bizede yansımaktadır. Van Belediyesi'nin bize bir yer tahsis etmesi gerekiyor. Çok büyük kiralar veriyoruz. Aynı zamanda fabrikalarda üretilen sıfır ürün fiyatlarında büyük düşüşler oldu. Bugün sıfır ev eşyalarının fiyatları neredeyse ikinci el ürünlerin fiyatlarına ulaştı.  Öte yandan işten anlayanda anlamayanda dükkân açıyor. İkinci el ev eşyalarını Ankara, İstanbul ve diğer illerden, çelik eşyaları Kayseri'den getiriyoruz. En büyük sıkıntımız bu işi yapanların bir arada bulunmamasıdır. Van Belediyesi'nden ikinci el eşya satanlar için site kurmasını istiyoruz" dedi.
vanhaber, van, haber, van haber

ikinci el ev eşyası, satış, toki konutları, esnaf, hacı yılmaz

Bakmadan Geçme